Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Draggo

6. 9. 2011 9:20
to srovnani s Zidy

je nesmyslne, ti nikoho neobtezovali, na davkach nezili a jejich pronasledovani bylo rizeno statem. slusni Cesi se na zadnem holokaustu nepodileli a tech byla drtiva vetsina. na holokaustu profitovali zvlaste sudetaci, kteri horlive arizovali zidovsky, ale i cesky majetek. takze bude lepe, kdyz se priste vyhnete historickym nesmyslum. :-P

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

6. 9. 2011 9:18
A Vy se divíte?

Lidem prostě došla trpělivost. To, co se děje v šluknovském výběžku je pouze špička ledovce, protože podobných lokalit je celé republice okolo třista. Lidi nechápou, proč někdo, jenom proto, že patří k menšině, dosáhne na více sociálních dávek a na úřadech se k němu chovají úplně jinak než k bílé většině. Zkuste vysvětlit prodavačce, která celý život makala, proč bude mít menší důchod než někdo, kdo celý život prolenošil, jenom proto, že pro jeho penzi se použije jiný model výpočtu. To, co zde lidé píší, není kvůli karmě, ale proto, že už toho mají plné zuby.

1 0
možnosti
JM

janacz

6. 9. 2011 12:56
Re: A Vy se divíte?

Možná to bude ještě horší.  Měly by se do toho pustit církve a duchovní. Chodí duchovní do ghet? ?

0 0
možnosti
S

sedivkabrno

6. 9. 2011 9:13
nemusím otvírat konzervu

Mně stačí, když otevřu okno a mám je všude, řev proložený přehazováním kovů ve sběrnách. Nejlepší je to v neděli ráno. Pak otevřu dveře z domu a musím dávat velký pozor kam šlápnu.

1 0
možnosti

světluška77

6. 9. 2011 9:09
mám stejný názor

To je sice hezké říci, že lidem došla trpělivost, ale možná bychom se měli zajímat také o to, co se stane, až Někomu dojde trpělivost s námi. Souhlasím s autorem a dávám karmu. R^R^

0 0
možnosti
MP

Martin V2

6. 9. 2011 9:19
Re: mám stejný názor

A co přesně máme dělat? Komu s námi má dojít trpělivost?

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

6. 9. 2011 8:59
Admin by Váš blog měl uvést do

Zaujalo nás a my bychom se měli zasloužit o nejvyšší karmu. Aby vám to nebylo líto. Šup tam s karmou.:-)

0 0
možnosti
VF

vaťák

6. 9. 2011 9:05
Re: Admin by Váš blog měl uvést do

Děkuji, hned se mi dnes bude lépe spát. ;-)

0 0
možnosti
S

seremedka.turbo

6. 9. 2011 8:58
Znáte to

o tom džbánu a uchu. Prostě lidem došla trpělivost a vzali spravedlnost do svých rukou když vlády si přehazují tento horký brambor a namísto radikálního řešení jím zacpávají ústa bankovky. Hlavně si všimněte jedný věci že dříve plitici okamžitě startovali na první našlápnutí. Teď jsou zalezlí a slibuijí majoritě nápravu. Zjistili že minulé volby by mohly být pro ně poslední. Kde jsou všicni Kocábové ,Džamaili Stehlíkové,Uhlové a další pseudoochránci?? Jsou zalezlí a bojí se. To jsou právě jedni z největších vyníků týto situace.Tito lehkoživkové jsou placení z naších daní a v duchu koho chleba jíž toho píseň zpívej nás učí  mít tyto spoluobčany milovat. RvRv

0 0
možnosti
VF

vaťák

6. 9. 2011 9:01
Re: Znáte to

Ano, všechny polistopadové vlády na tom mají svůj podíl. Chyběla jim odvaha k řešením, která popisuje jeden z diskutujících níže. Teď bude to řešení bolet ještě víc.

0 0
možnosti
VT

Johyn

6. 9. 2011 8:55
Takže

když o problému nebudeme psát problém zmizí? Nebo je divné, v že zaujalo Vás je o toto téma takový zájem? Nebude to proto, že lidi tento problém zajímá a pálí. Napadlo Vás, že mnozí blogeři píšou na toto téma nikoli pro karmu ale pro to, že sami cítí, že se situace stává neúnosnou.

Je velmi nutné aby se na toto téma psalo a diśkutovalo. A to proto aby se ukázalo jak moc je pro lidi tento problém vážný a aby se začalo něco dělat. A to musí začít řešit systémovými kroky politická reprezentace. A ta to bude řešit teprve tehdy, když jí nic jiného nezbyde. Protože kroky to budou nepopulární a budou bolet. Zatím je pro ně mnohem jednodužší tu či tam uvolnit nějaký ten milionek na nějakou akci či organizaci. A tím si zajistit alibi že problém řešíme.

2 0
možnosti
VF

vaťák

6. 9. 2011 9:05
Re: Takže

To mne samozřejmě napadlo. Nemám nic proti tomu, když se o této problematice hovoří, píše a diskutuje. Ale nemyslím, že by to byl největší problém naší společnosti. Napadlo zase Vás, že to možná to vyhovuje těm, kteří kradou ještě více jak nepřizpůsobiví a mají strach, že by si někdo mohl posvítit trochu víc i na ně?

Díky za Vaši reakci.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

6. 9. 2011 8:55
S nepřizpůsobivými máme problém

a je potřeba hledat řešení. Řešení se nenajde, pokud problém nepoznáme, pokud nebudeme o něm diskutovat.

-

Proto diskuzi o problému vítám. Musíme se naučit o něm mluvit, vnímat ho, říct si co je v pořádku a co je "za čárou". Musíme se zbavit obou extrémních pohledů na věc - na jedné straně hyperkorektnosti, která s sebou nese pozitivní diskriminaci a obviňování sebe sama kvůli chybám druhých, na straně druhé zkratkovitých rasistických řešení, lákavě definitivních a jednoduchých.

-

Jenže extrémy k diskuzi o problému patří, takže pěkně do toho, ať se pohneme. Řešit se to musí.

0 0
možnosti
VF

vaťák

6. 9. 2011 8:59
Re: S nepřizpůsobivými máme problém

Vidím to podobně jako Vy.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

6. 9. 2011 8:48
Blžší košile než kabát.

všichni cikáni dohromady nenakradou za žádný rok tolik o kolik nás okradou "naši dobří rodáci". Na přemrštěných a pak do kapes rozdělených cenách státních zakázek, nebo na nesmyslně přidělovaných dotacích opět s malou domu. Také za krádeží století s fotovoltaickými elektrárnami daleko pokulhávají. Tyto akce nás okrádají neskutečně, ale nepřímo. Cikáni přímo. Jejich akce cítíme na kůži, jako tu vlněnou, drsnou košili. Jsou u nás za hosty, které živíme. Válí se nám v obýváku, nerozštípají polínka, nezatopí, neumyjí nádobí, nevyluxujou, jen žerou a baví se. V noci navíc povykují. Takoví to jsou hosté. I slušný host třetí den "smrdí", natož takový. Tohle by měli pochopit.

0 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

6. 9. 2011 8:51
Re: Blžší košile než kabát.

Máte sice pravdu, ale zase méně vraždí a znásilňují.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

6. 9. 2011 8:40
Když vláda konečně začala řešit příčiny problému,

zvedla se mezi většinovou populací vlna nevole. Vykonávání veřejně prospěšných prací jako podmínka pro vyplácení podpory u dlouhodobě nezaměstnaných tu mělo být už před 20 lety. Argumenty, když jim nedáme dávky, vzroste kriminalita, jsou směšné. Vzroste tak jako tak, je to jen otázkou času. Ona vážně neexistuje aleternativa. Řeči typu "poslední dávku cikánům vyplatíme ze samopalu" jsou možná vtipné, ale nic vyřešit nemohou. Společnost musí přijmou drastická opatření, kterými donutí Romy se asimiliovat. Už teď je pozdě, ale den ode dne bude později. Vázat dávky na posílání dětí do školy a výkon veřejně prospěšných prací není mnoho, ale je to alespoň něco. Jakákoli změna bude trvat několik generací. Co říct na slova romské poradkyně, "mladí Romové nechápou, proč by měli pracovat, neznají totiž ve svém okolí nikoho, kdo by někdy pracoval"?

0 0
možnosti
VF

vaťák

6. 9. 2011 8:44
Re: Když vláda konečně začala řešit příčiny problému,

Mám dojem, že na Slovensku jsou v této otázce kus před námi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3336
  • Celková karma 29,90
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.