Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bobrufka

6. 1. 2012 17:23
Článej fajn, ale

z diskuze je mi poněkud nevolno ;-(

0 0
možnosti

Tara.cz

6. 1. 2012 9:33
Jíst se dá leccos

ale pes by se jíst neměl, protože nepřežvykuje a nemá rozdělené kopyto. Židi mají rozdělenou potravu na mléko a maso. Ráno se jí mléko - tedy buchty, chleba, máslo, sýr, ryby (to není maso), pak musí být přestávka několik hodin a k obědu se jí maso, tedy ostatní věci, ve kterých není mléko. Po obědě si můžete dát kafe, ale nikoliv s mlékem, s tím musíte počkat opět několik hodin. Měly by být dvě kuchyně, jedna pro maso a jedna pro mléko, protože tyhle dvě ingredience se nesmí smíchat. Nehledě ke košer porážení zvířat - zvláštní místo, zvláštní nůž, atd. Ovšem - když byl v biblických dobách hlad, město bylo obléhané, tak matka se domluvila s jinou matkou, že snědí syna jedné jeden den a druhý den syna druhé. Když druhý den ta druhá odmítla, ta první šla žalovat k soudu. Inu, jak říkám v nadpisu...

1 0
možnosti

Egerie

5. 1. 2012 21:49
souhlas,

ale mně přijde vtipnej i kanibal (dobrák od kosti přece musí logicky chutnat víc, než třeba ňáká jedubaba či ježidědek ;-D;-))

1 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

5. 1. 2012 19:45
karma

R^ pěkné, laskavé....jako vždy u vás;-)

0 0
možnosti

vaťák

5. 1. 2012 20:19
Re: karma

Děkuji.

0 0
možnosti

buxus

5. 1. 2012 14:32
Jen ještě k té diskusi o vegetariánství

Tvrzení, že opakem vegetariána je "masožravec" je nesmysl. Masožravá bytost (šelma) je taková, která se v normálních podmínkách živí prakticky pouze masem. Tipnu si, že lidí, co jí k obědu vepřovou a přikusuje k tomu buřta, aby pak večeři měli řízek s tlačenkou a jako moučník si dali ovar, tak těch moc nebude. Všichni ostatní nevegetariáni jedí stravu smíšenou - tedy maso (včetně ryb), ale i zeleninu, vejce, moučné výrobky, atd. Rozdíl mezi vegetariány a nevegetariáy spočívá v tom, že z ideologických důvodů nikdo na nikoho nenaléhá, aby jedl (také) maso (nepočítám samozřejmě ekonomicky orientované reklamy), zatímco naopak jsme svědky ideologicky motivovaného nátlaku, aby se ti druzí pojídání masa zcela a navždy vzdali. V tom vidím ten rozdíl a v tom vidím i zásadní příčinu sporů. Takový nátlak je samozřejmě nepopulární a vyvolává odvetné a často i neadekvátní reakce, které pak jistě mohou postihnout i vegetariány, kteří mesiášským komplexem netrpí.

0 0
možnosti

pája_

5. 1. 2012 15:02
Re: Jen ještě k té diskusi o vegetariánství

Vždycky se mi hrozně uleví, když mi někdo vědecky vysvětlí, a psychologicky podloží nějakou obecnou sviňárnu. Třeba proč je normální šikanovat lidi s odlišným názorem na nějakou oblast života a vysmívat se jim .....

P.S.: Příčinou neadekvátních reakcí není žádná odveta za nátlak - s tím se málokdo přímo setká, ale jen a pouze alergie na jakoukoliv odlišnost nebo vybočení z řady.

A i kdyby platilo pro nějakou omezenou skupinu vámi uvedené, princip kolektivní viny považuji za úplně stejné svinstvo.

0 0
možnosti

1777

5. 1. 2012 12:28
Pane autore...

...Váš článek mi přijde poněkud zavádějící. Ano, obecně máte jistě pravdu, ať jí každý co mu chutná, pokud se nebude jednat o kanibalismus. Ale v případě Číny a pojídání psů jde přece o to, jak krutě, trýznivě a bez jakékoli úcty k životu psy házejí živé do hrnce s vařící vodou, ze které vyskakují opařní a oni je tam hodní znovu, bez jakéhokoli citu. Promiňte, ale tohle srovnávat s tím, když jde u nás kráva, nebo prase na jatka, to se vážně nedá.

2 0
možnosti

vaťák

5. 1. 2012 13:45
Re: Pane autore...

V článku nehodnotím způsob přípravy, ale konzumace. A jen tak mimochodem, kdysi jsem byl na jatkách a když jsem viděl, co tam dělají se zvířaty, byl jsem pak chvíli vegetariánem.

0 0
možnosti

pája_

5. 1. 2012 10:27
Já si o toleranci ke stravovacím návykům myslím svoje

Stačí aby někdo jedl jen trochu "nestandardně" a hned se stane terčem přitroublých poznámek, vtipů a pomluv v krajním případě i schválností a provokací. Ale tohle myšlení a jednání je tady hluboce zakořeněné z dob bolševika. Jak někdo vyčnívá z řady, sejmout :-P

0 0
možnosti

.MichaL

5. 1. 2012 10:45
Re: Já si o toleranci ke stravovacím návykům myslím svoje

Asi tak, taky jsem si té bezbřehé torance ještě nevšim:) Ani Vlastík si neodpustí jízlivý poznámky směrem k vegetariánům:)

0 0
možnosti

Maura Irena

5. 1. 2012 10:26
Zdravím a karma

Moc pěkný článek. A tak je to se všímVR^

0 0
možnosti

vaťák

5. 1. 2012 13:51
Re: Zdravím a karma

Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.