Diskuse

Křesťan

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

19. 5. 2012 7:01
Pošlete to dr. Ráthovi

Jistě je ta Vaše víra přesně to, co teď potřebuje.

0 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:16
Re: Pošlete to dr. Ráthovi

Pokud máte jeho současnou mailovou adresu, můžete mu to s mým svolením přeposlat.

2 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

19. 5. 2012 0:30
nevím jestli existuje bůh

a jestli existuje, tak vůbec nevím, jestli je to kla´das, záporńák, nebo něco mezi tim.

0 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:18
Re: nevím jestli existuje bůh

Otázka Boha zůstane vždy otázkou víry. Já osobně věřím v Boha, který je zárukou dobra.

1 0
možnosti
VV

vavil

18. 5. 2012 23:52
karma

jen si myslím, že k víře církev nepotřebuji.

Za vším je jen hledání.

0 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:19
Re: karma

Tak, jak čtu Bibli, tak víra je něco, co mne vede k tomu, abych okolo sebe "šířil" dobro. A určitě to mohu dělat sám. Já mám ale zkušenost, že s dobrou partou se to dělá lépe. (Viz předchozí díl této série.)

2 0
možnosti
VK

kral

18. 5. 2012 23:49
dokonceni

Nikdo nema opravneni hovorit jmenem Boha ci Jezise. Nikdo nema pravo tlumocit lidem co Buh myslel a co chtel. Proto je nutne aby nase zivoty byly naplneny laskou a dobrem, protoze to je jedina jistota, kterou Buh muze schvalit. Vse ostatni je pomijive.

1 0
možnosti
VI

Vlad IV

19. 5. 2012 7:06
Re: dokonceni

To řekl kdo ? Vy? Nenechte se vysmát,polovzdělaný demagogu!

0 0
možnosti
VK

kral

18. 5. 2012 23:48
Nadesel cas se rozloucit

Protoze jsem po dost neprijemnem zakroku, kterym mne otravujou doktori uz treti den,. tak se pro dnesek rozloucim nekolika slovy. Chtel jsem diskutovat s autorem ale asi pro nej nejsem dost vhodny diskuter takze jej zastoupil kdosi z mechu a pazderi.

Nesouhlasim s jeho nazory, z jednoho prosteho duvodu. Cela vec kolem viry, Boha a Jezise je pro nas lidi velkym mysteriem. Nemame ale zadnou moznost zjistit jak se veci skutecne maji a jsme odkazani jen na to, co nasi predkove zapsali a ulozili do knihy Bible a nazvali to jako slovo Bozi. Kdosi v diskusi jednou napsal ze Bible je inspirovana slovem bozim a ja souhlasim. Navic, Bible, presneji svitky na zaklade kterych je napsana jsou jednak v ubohem stavu a pak take bylo nutne je mnohokrate prekladat. Z toho duvodu je spousta biblickych pasazi neprehledna a nepresna. Je treba si uvedomit, ze vse, co je nam predkladano, je predkladano lidmi a tudiz neni zadna zaruka ze je to presne tak a nejinak.

2 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:25
Re: Nadesel cas se rozloucit

Krali, večer jsem šel spát dřív, než jste se objevil v diskuzi. Máte pravdu, s Biblí je třeba zacházet opatrně a obezřetně. Je dobře, že dnes můžeme mít k dispozici různé překlady a kdo chce, může ji číst i v původních jazycích. (Jako třeba kolega Karel Sýkora, kterého rád čtu). Přesto si myslím, že to základní (a o tom je článek), je patrně ve všech překladech.

Jinak, pokud budete chtít, napište mi na můj mail, můžeme podiskutovat i soukromě. Přeji krásný den a ať problémy po zákroku co nejdříve odezní a jste zase v plné kondici.

1 0
možnosti
KS

karels

18. 5. 2012 22:40
Díky.

:-)R^

0 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:38
Re: Díky.

Zdravím.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

18. 5. 2012 22:20
Opět jednou pozitivní téma

V současnosti je horkým tématem poslanec Rath. Do zpravodajství jistě patří, i já jsem byl rád, že byl dopaden a cením si policejní práce a hlavně posunu, že i takovýto člověk může být stíhán. Osobně mi nejde o nějakou pomstu, ale chápu, že dosti lidí je rádo. Jenže těch článků natohle téma od blogerů už bylo dost. Na rozdíl od zpravodajství zas tolik nepřinesli. Pár fanatických zastánců, jindy zas trocha škodolibosti.

Tak jsem rád, že tu někdo přinesl téma zcela jiné a zcela pozitivní. Přesněji, pokud je kritika, tak z ní autor nevyjímá především sebe. Zmiňuje selhnání i druhých - a říká, já do této skupiny patřím.

Jak píše kdosi níže, pravdou je i to, že dosti lidem vadí víra jako taková. Vnitřně ti lidé vědí, že věřící nemusí být dokonalí a to nutně neznamená, že kvůli tomu je víra v Ježíše Krista špatná. Ale i tak platí, že dosti lidí nechce věřit právě pro to pohoršení, které církev představovala a představuje.

0 0
možnosti
C

Camino.

19. 5. 2012 7:02
Re: Opět jednou pozitivní téma

Z mechu a pazderi, Vase posledni veta by se dala aplikovat i na viru v "ismy"...socialismus, komunismus, fasismus a mnoho dalsich a co pro Vas znamenali?Rv

0 0
možnosti
MK

al325

18. 5. 2012 22:17
Díky za ten příspěvek

Moc pěkně napsané. Jinak příběh o Ježíši je pro mně velmi věrohodný, nevím o jiném "člověku", jenž by po sobě zanechal tolik svědectví jako On.

0 0
možnosti
VF

vaťák

19. 5. 2012 7:39
Re: Díky za ten příspěvek

Díky.

0 0
možnosti
VK

kral

18. 5. 2012 20:54
Napsal jste

presne to, co ja rikam uz hodne dlouho a zac jsem zdejsim inkvizitorem proklet;-D. Ano, cirkev se odvratila od uceni Jezise, cirkev se otocila k Bohu zady.

2 0
možnosti
MH

Michal Hanko

18. 5. 2012 21:16
Re: Napsal jste

Dobrý den pane Furste, píšete, že důvodů proč dnešní lidi nepřitahuje křesťanství může být víc, a že mezi ty důležité patří, že někteří ztotožňují církev s křesťanstvím...

Nenapadlo vás někdy, že mezi ty klíčové důvody mnohem spíš patří, že lidem prostě přijde samotné křesťanství zcela nevěrohodné? Na křesťanství je pro mě konkrétně nevěrohodná dokonce spousta věcí:

1) myšlenka, že by Bůh měl syna 2) myšlenka, že ho nechal zemřít na kříži (Bůh? Zemřel?) 3) že to udělal proto, aby nás mohl spasit (mohl to samozřejmě udělat tak jako tak, pokud chtěl) 4) že abychom mohli být spaseni, tak tomu musíme věřit (protože dle Pavla jiná cesta ke spáse není, jelikož VŠICHNI jsme hříšní, a odměnou hříchu je smrt) 5) přijde mi absurdní, že by Bible měla/mohla býti Božím slovem 6) svědectví evangelií o Ježíšovi mi přijde nedůvěryhodné, stačí je porovnat navzájem, a něco o nich vědět... atd.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.