Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen mě ještě napadá - co si myslíte o tom, že by se v hodinách přírodopisu mělo učit ve škole? Ta Vaše verze světa s Adamem a Evou by měla být v učebnicích také?

0 0
možnosti

Jestli se nemýlím, tak mnozí učitelé zařazují do osnov obojí - evoluci i stvoření.

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji Vám knihu Největší show pod sluncem od Richarda Dawkinse. Po jejím přečtení byste při Vaší inteligenci mohl pochopit alespoň nesmyslnost toho nadpisu... ;-)

0 1
možnosti

Zapomínáte na to, v jaké době jsem tu větu pronesl. Tehdy se ve školách učilo, že pocházíme z opice. To, že od té doby evolucionisté několikrát změnili taktiku, s tím nemá nic společného.

1 0
možnosti

V učebnici biologie (jsem narozen 1943)  jsme měli obrázky "spojovacích článků": člověk jávský a člověk pitldownský (možná to již komolím). Dnes se už neuvádějí. Ptal jsem se proč. "Člověk jávský" vznikl tak, že inženýr, který v době kolonializmu stavěl na Jávě silnici, byl nadšenec pro evoluční teorii. Sbíral zajímavé kosti, které při stavbě nalezli. Nezaznamenal, ve které vrstvě byly nalezeny...atd. Přivezl je do Evropy a z několika z nich pak byl vytvořen jávský člověk. Jednotlivé kosti však byly nalezeny daleko od sebe, nepocházely z jednoho jedince a byly různého stáří. Pro kriticky smýšlející vědce se to později stalo neúnosné. Ten druhý "spojovací článek" vznikl tak, že jeden britský profesor vzal část lebky opice a část lebky člověka, dal to do roztoku dvojchromanu draselného, aby to vypadalo jako hodně staré, a pak prohlásil, že to našel v jeskyni. Zajistil si tím slávu a byl na světě "důkaz". Trvalo dlouho, než ho kriticky smýšlející vědci vyvrátili. A toto je neštěstí evoluční teorie: Na počátku byla víra, že to vzniklo samo, a každý "důkaz" byl vítán. Se systematickou vědeckou prací se začalo až později, je to mravenčí práce (viz informace o pokusu s muškami octomilkami uvedeném níže) a já se nějakých hmatatelných výsledků nedožiji.

1 0
možnosti

Ono to vypadá tak, že vždy, když se najde důkaz toho, že něco nemůže být tak, jak to někdo na začátku "vědecky předpověděl", tak se teorie upraví. (V horším případě se důkaz zamete pod koberec.)

0 0
možnosti

Velmi pěkně řečeno.

0 0
možnosti

To jsem chtěl napsat pod příspěvek Květoslava Spurného, ale netrfil jsem se.

0 0
možnosti
Foto

Pane Furst, váš Bůh už zemřel?

......

Podle vašeho výkladu Genesis  Bůh existoval jen 7 dní.

....

Čas je cyklický a Genesis zarámovala akt stvoření do 7 dnů.

...... Proto se vás ptám - co váš Bůh dělal prvního dne po sobotním odpočinku? /Bůh Hebreů odpočívá v sobotu/.

0 0
možnosti

Můj Bůh odpočívá také v sobotu (a já s ním).

Nevím, proč by měl po sedmi dnech zemřít.

Bůh nemá na starosti jen naši planetu. Proto se neobávám, že by se po vytvoření života na naší zemi nudil.

0 0
možnosti
Foto

Klasický příklad evoluce je vznik operačních systémů či programů. Taky každá následující verze je dokonalejší, propracovanější, existuje balastní kod, slepé vývojové větve a to i ty dokonalejší, části kódu se používají často na něco jiného, než byly původně určeny... prostě ta analogie s evolucí je dokonalá. A to včetně toho, že ty jedničky a nuly někdo seskládal dohromady, aby fungovaly. Co se týče SW je evoluce a kreacionismus v dokonalém souladu. Programy se nevyvíjely samovolně, ani samovolně nevzniknul jediný počítačový virus či trojský kůň, ale taky se programátorům nepovedlo je hned udělat napoprvé dokonalé a sofistikované. Platí oba principy naráz. Naše tělo je jen HW pro SW, který je v trochu jiné rovině našeho celkem 11 rozměrného světa. 6 rozměrů CY variet trvoří ten správný fyzikální background, 3 rozměry známe, jeden je čas (který je specifický a spolutvoří naše vědomí) a ten poslední (ale jsou možná dva nebo i více), zatím tušený rozměr dělá prostor membrán ve kterém mimo jiné existuje to, co řídí naší svobodnou volbu a modifikuje pro nás zdánlivě kvantové jevy. Svět kolem nás je konečný film ovlivněný našimi rozhodnutími. A není náhodný, jak se na první pohled zdá.

2 0
možnosti

Já bych to viděl tak, že celá část o stvoření světa a člověka je jen nějaké obrazné shrnutí dlouhého vývoje vesmíru a života na Zemi. Stvoření člověka znamená, že na určitém stupni jeho vývoje mu byla dána nesmrtelná duše.

Kdybychom po Bibli požadovali, aby tam bylo vše podrobně popsáno, tak by musela obsahovat všecho co dnes známe o světě plus vše to, co ještě neznáme a to by bylo nekonečné. Musíme si uvědomit, ža Bible je hlavně popisem cesty k Bohu a ostatní, co je v ní psáno, není pro tuto cestu důležité.

1 1
možnosti

J46a27n 96R83á55ž

2. 1. 2013 20:00

Bible, tak jak ji známe  je pouhý soupis názorů lidí, kteří tvrdili, že žili v blízkosti mesiáše. I okolnosti jejího vzniku, hlavně to, že jen některá  vyprávění byla přijata za církevní dogmata, zejména katolické církve, mohou vzbudit mnoho otázek o tom,kolik pravdy obsahuje.

Mnoho  z biblických textů má trvalou platnost slouží věřícím jako zdroj etiky a moudra o podstatě plnohodnotného života, ale některá tvrzení byly poplatné době, kdy Bible vznikla. Je proto vhodné k Biblickým textům  přistupovat z tohoto úhlu pohledu a kvůli některým rozporuplným textům je nesprávné  Bibli jako celek šmahem odsuzovat..

0 0
možnosti

Dobrý den, jakou barvu kůže měl Adam a jakou Eva?V

1 3
možnosti

J77a79n 37R39á74ž

2. 1. 2013 19:24

Jsem toho názoru, že evoluce a víra v Boha se nevylučují. Kdo se nechce držet bilblických, nespornými vědeckými důkazy, vyvrácených gogmat o stvoření světa, může se držet představy, že i evoluce je Božím dílem. Nemusí tak být zmítán rozpory mezi tvrzeními Bible a vědeckými důkazy o evolučním vývoji života na zemi.

P.S. Můj přítel, povoláním astrofyzik řekl, že tvrzení o vzniku vesmíru velkým třeskem jsou na základě nejnovějšího poznání stejně vyvratitelným argumentem jako církevní tvrzení o vzniku života na zemi během šesti dnů.

Ale to je téma  na jinou debatu.

2 1
možnosti
Foto

já z wopice pocházim, zrovna včera jsem se z jedný vymotal. Přeju Vám Vlastíku, krásný nový rok. karma;-)R^

3 1
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,20
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.