Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Pane Vlastimile, nečtu vás pravidelně, ale občas ano, a měl jsem vás za přemýšlivého a inteligentního člověka. Tímto článkem jste ale spadnul do blogového průměru (a ten považuju za tragický). K bodu 1) píšete, že: "Imigranti, kteří ničili zařízení dali jasně najevo, že jim nejde o začlenění do evropské společnosti a proto je nutné provést jejich okamžitou deportaci domů." - No, kdybyste četl pozorněji zprávy, věděl byste, že šlo o lidi, kteří protestovali právě proti své deportaci. Někteří budou deportováni domu, druzí do zemí, kde si zažádali o azyl. (a do azylové procedůry cizých zemí by snad ČR zasahovat neměla) K bodu 2) Na to, co požadujete vy, myslím, panuje všeobecná schoda a nic jiného netvrdí ani sám Chovanec. Nasdílejte odkaz na zdroj, podle kterého soudíte, že Chovanec tvrdí opak, tedy, že chce přijímat všechny, kteří hledají pohodlný život. Myslím, že žádný takový důkaz nenajdete, ale třeba mě překvapíte.. Rozumím strachu z islamismu a dokonce i z islámu jako takového. Spojovat nepokoje v Bělé s Islámem je ale hodně mimózní, jakkoliv strach z muslimů má reálný základ, který by se neměl bagatelizovat. Ale to co jste v článku předvedl je strach, který zatemňuje rozum a dělá z člověka lehce zmanipulovatelného hlupce.

8 25
možnosti
LR

= Já s Vámi tak nějak souhlasím, ale vlastně jse to měl napsat nějak jinak, ale vlastně nevím jak, ale vím to zcela přesně.

8 1
možnosti
PV

faktem je, ze v Bele jsou ubytovani bezenci se zamitnutym azylem (cekajicim na navrat do vlasti), tak nechapu, proc je po tomto incidentu hned neodlifrovali, misto toho prevazeli zeny a deti nekam jinam.

14 0
možnosti

Nevím, možná to logisticky nejde udělat hned, bylo by dobré, aby to některý novinář objasnil. Ale snad je odlifrují, co nejdřív.

2 0
možnosti

Kdyby nebyl problém tak vážný, musel bych se smát... jedna strana vytrvale ignoruje druhou, obě označují toho druhého za extremistu a tváří se, že vlastně jen oni ví, jak všechno udělat... škoda jen, že ani jedno "řešení" zjevně není funkční.

Ano, je potřeba jednat urychleně, ale v rámci stávajících zákonů a pravidel! Tvářením se, že si tady okolo postavíme zdi a na zbytek EU hodíme bobek, nic nezlepšíme, naopak. IVČRN svým zbytečně radikálním slovníkem a snahou některých členů o vystoupení z EU a Schengenu (které by poškodilo prakticky všechny občany ČR, a to patrně více než imigranty) ve skutečnosti pouze přispívá k tomu, aby se nic neřešilo, protože takto radikální "řešení" ve skutečnosti není reálné. Takže IVČRN přispívá v současnosti k tomu, aby migrantů dále přibývalo! 

Pokud chcete být co k čemu, zpracujte urychleně jakýsi "umírněný", stávajících zákonů a pravidel využívající návrh, jak situaci řešit - jak co dělat v rámci ČR, tak co prosazovat v rámci EU. Věřím, že minimálně některé politické strany se toho pak chytí a prosadí to.

1 11
možnosti
VM

co je špatného na tom vystoupit z EU dřív než se ten rozkládající se přebyrokratizovaný a totálně neakceschopný moloch rozpadne sám od sebe?

13 2
možnosti
MM

A který ministr se má omluvit, Chovanec nebo ministr spravedlnosti?

1 0
možnosti
VF

Díky za upozornění. Chybička se vloudí, protože nejsem neomylný. Už jsem to opravil.

3 0
možnosti
ZV

Ja sa tak snažím, ale názory p.Polického nechápem, nechápem a nechápem. Vôbec nerozumiem, ako sa na veci treba pozerať, aby z toho vznikol jeho pohľad na svet.

19 2
možnosti
BL

Tak to Vás obdivuji, s tím jsem přestal již dávno..Navíc bych se trochu obával, ztotožnit se s jeho pohledem na svět, byť jen na chvíli..Musí to být síla..

11 1
možnosti
BL

Díky za dobrý blog!! Karma. I já jsem sympatizantem obou Vámi zmíněných organizací a účastníkem demonstrací proti islámu. Od min.Chovance se nepochybně nedočkáme ani omluvy, ani nějakých rázných kroků. Připadá mi to tak, že tato vláda je zcela ve vleku Bruselu. Já osobně mám pocit, že jediným řešením by v této chvíli bylo zrušení Schengenu a úzká spolupráce s Polskem, Maďarskem, Rakouskem na ochraně vnějších hranic. Na druhou stranu mi připadá, že Rakousko je krůček od toho, aby začalo dobyvatele opravdu přidělovat jednotlivým rodinám.

Ono totiž vracet tyto migranty do země původu (pokud ji ovšem vůbec budeme znát) je prakticky neproveditelné. Jak je např.vrátit Sýrie, Eeritree??  Je to již de facto neřešitelný problém pro Evropu. Museli bychom urychleně vyrazit svou cestou, ale.. Řekněme si upřímně..bez Německa půjde naše ekonomika strmě dolů. Když nám např.Němci budou chtít dát "ze svého" 50 K běženců a my se budeme bránit, jim stačí použít pár slov.. Škoda Mladá Boleslav...stěhování...

Azyl bych v této situaci uděloval jen a pouze prověřeným a pronásledovaným s neislámským "backgroundem".. Ale kde na to vzít odvahu.. Zatím EU i na to, aby potápěla lodě pašeráků , cítí potřebu získat mandát od OSN. Směšné..

Jsme směšní a odsouzení k záhubě.. EURv

15 2
možnosti
JK

Pane autore, posledně jste napsal moc pěkný článek, pod který bych se podepsal. Napsal jsem vám, že si myslím, že IVČRN po vstupu na politickou půdu směřuje k rozkolu, právě proto, že v ní působí lidé jako jste vy, tedy ti "umírnění", kteří chtějí nějakým racionálním způsobem řešit situaci v rámci naší země a příslušnosti k EU. Je zcela pochopitelné, že část radikálních aktivit hnutí je monitorováno tajnými službami, stejně jako muslimská komunita u nás. Na tom není nic divného. Nechápu, proč vás to uráží. A nechápu váš dopis... Nechci bagatelizovat nebezpečí, ale domnívám se: 1) muslimskou otázku ani imigranty může Evropa "vyřešit" pouze společnými silami, "maďarské" ploty nejsou řešením 2) v případě násilí je v současnosti mnohonásobně větší riziko, že odejdeme z tohoto světa násilným činem blízkého člověka, než muslimského radikála

4 7
možnosti
VF

Díky za reakci. Myslím, že čas ukáže, kdo chce něco skutečně dělat a kdo IVČRN a BPI vidí jen jako výtah k moci. A pokud to dopadne, jak píšete, tak to nebude první ani poslední případ. Myslím, že hnutí splnilo svůj účel. Hlasitě upozornilo na problém, který dnes řeší nejen Evropa. Přeji krásný den.

11 0
možnosti
Foto

Autore máte pravdu ministr Chovanec by se měl omluvit.

Policie měla dávno stíhat předsatvitele IVČRN za porušování zákonů.

Za vyvolávání nesnášenlivosti proti skupině obyvatel a za porušování principu rovnosti před zákonem.

Těch lidí co dělali problémy nebylo pár set a nebyli to lidé, kteří tu mají zůstat.

1/Vaše volání po deportaci je směšné když to jsou lidi u kterých už o deportaci bylo rozhodnuto.

2/To dávno probíhá

3/Uprchlíků je mezi imigranty z Afriky a blízkého východu většina

Policie má pronásledovat ty kdo porušují zákony bez ohledu na to jestli to jou občané ČR nebo cizinci.

IVČRN zákony porušuje. Rizikem pro naši zem jsou naši vlastní extremisté-např. právě IVČRN/BPI

0 29
možnosti
Foto

Než s tímhle exemplářem polemizovat, to je smysluplnější dát jen mínus a jít si rozdělat beton. Nakouknu sem asi za hodinku, až se půjdu občerstvit pivkem.

20 1
možnosti
  • Počet článků 3337
  • Celková karma 29,64
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.