Diskuse

Cesta do nikam

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Inu, umírat stejně budeme každý sám osobě a nikdo to za nás nevezme.

Paralelně řečeno slovy V+W:

"Dokavad jsme nahatý, od hlavy až do paty, nikdo neví, kdo je chudý a kdo je bohatý."

0 0
možnosti
JS

Ještě bych rád zmínil, že překlad Prvního žalmu, který uvádíte, je poněkud volnější, ale zato výstižně vyjadřuje jeho smysl. Ostatní překlady, tedy kralický, ekumenický i překlad 21. století jsou poněkud dramatičtější. Řekl bych, že Vy svými články naplňujete smysl osmého verše osmé kapitoly biblické knihy Nehemiáš: "Četli v Knize Božího zákona, vykládali a objasňovali smysl, aby tomu, co se čte, bylo rozumět."

0 0
možnosti
JS

Díky za tento krásný a zároveň poučný text R^

2 0
možnosti
PK

Víte bohatý , tedy skutečně bohatý v hospicu nikdy neskončí, taky znám pár milionářů ale bud dožívají doma s nadstandarní péči,nebo v luxusním sanatoriu ve Švýcarsku. Pokud má být pointa článku v doporučení nic nepřehánět a žít zdravým stylem jsem pro:-)

0 0
možnosti

No nevím. Popisujete luxusní hospic. Obávám se, že umírající si luxusu moc neužije. DNAD děti třesoucí se na dědictví Chodí na návštěvu.

0 0
možnosti
JK

Ačkoli si myslím, že to není vždycky buď-anebo, zelený strom nebo suché listí, dokonce jsem přesvědčen, že je to takto černobílé málokdy, přesto mě váš blog velmi oslovil. Psát o tom, aby se člověk zamyslel nad tím, kam jeho cesta vede, je podle mého názoru velice prospěšné a důležité. Ten žalm je pěkný. Karma.

0 0
možnosti
VF

Ano, život není černobílý, ale když člověk nechce být v tom psaní moc dlouhý, tak pak zjednodušuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,19
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.