Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a10r18a 25R18a14n75k

21. 1. 2018 0:37

Konecne mate opet vysokou karmu, politika Vam kazatelum dnes pomaha?:-/

0 0
možnosti

J45a82r21a 27R69a85n64k

21. 1. 2018 0:22

Pokud jste tak dobre verici, uznate, ze te ostudy a lzi bylo za poslednich 5 let vice, nez zdravo, je opravdu cas na zmenu, vidi to tak i okolni zeme.

Jiří Drahoš - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Jiří_Drahoš

Jiří Drahoš (born 20 February 1949; Czech pronunciation: [ˈjɪr̝iː ˈdraɦoʃ]) is a Czech

https://www.jiridrahos.cz/

https://wiki.idnes.cz/jiri-drahos-cx2-/vedci.aspx?klic=458020

Drahoš - životopis - volby 2018 - uprchlíci - euro | E15.cz - Zprávy

https://zpravy.e15.cz › Zprávy › Volby › Prezidentské volby 2018

1 0
možnosti

J22a62n 85H73a54l82á38m46k55a

20. 1. 2018 17:23

Pro mě je to hlavně nespokojenost s tím, jak Zeman úřadoval.

Hned ze začátku odmítl jmenovat 3 profesory, protože podle jeho vyjádření měli nějaký potenciální škraloup z minulosti (StB) a teď premiérem jmenuje bývalého agenta. Tohle podle mě znamená buď to, že profesory nejmenoval z osobní zášti nebo že u Babiše se kvůli osobnímu prospěchu na tu zásadu vykašlal - ani jedna z těch variant se mi u prezidenta nelíbí.

Z poslední doby mi strašně vadí jak se zachoval v situaci ohledně Krimu na Ukrajině. Tvrdohlavě popíral působení Ruských vojsk i když už před tím Ruská vláda vydala prohlášení, že tam skutečně operují. Jako jediný Evropský politik se vyjádřil proti hospodářským sankcím vůči Rusku (i přes stanovisko naší vlády). Tohle vnímám jako velkou zradu. Jako něco podobného, co se nám stalo zabráním sudet před II. světovou. Kdyby kdokoliv nakráčel s vojskem na naše území, tak budu doufat, že se vůči nám nikdo jako teď Zeman vůči Ukrajině nezachová.

Pak je tu ještě úroveň vedení (ne)kampaně. Proti Drahošovi se objevilo všude milion zjevně manipulativních článků a bez jakýchkoliv důkazů. Proti Zemanovi jsem podobně podlý útok ještě neviděl. (Když je mu něco vytýkáno, tak je to většinou snadno ověřitelný fakt.)

Když už jsem u Drahoše, tak je podle mě spíš dobrá zpráva, že jsme o něm zatím nic neslyšli, protože zejména v našich médiích se objevují zpravidla jen průšvihy - nic se o něm neobjevilo - z toho vyvozuji, že svou práci musel dělat dobře. Drahoš má každopádně méně politických zkušeností a chvíli se bude ve věcech orientovat. Nicméně je to akademik a učení se novým věcem má předpokládám velmi dobře zažité a zvládne to rychle. (že se to dá zvládnout ukázali např. bývalý německý prezident J. Gauck a Slovenský prezident A. Kiska).

Sečteno, podtrženo. Na Zemanovi vidím nedostatky v charakteru. U Drahoše ve zkušenostech a schopnostech. Schopnosti je podle mě mnohem jednodušší dohnat. Tak mu dám svůj hlas, ať se ukáže a za 5 let se uvidí jeslti se neobjeví někdo lepší.

3 1
možnosti

J30a98r27a 33R62a86n95k

22. 1. 2018 19:04

Tak rusti hackeri hodili na net dost spiny na pana Drahose?

Czechs fear Russian fake news in presidential election - Financial Times

https://www.ft.com/content/c2b36cf0-e715-11e7-8b99-0191e45377ec

Everything we know so far about Russian election ... - Washington Post

https://www.washingtonpost.com/.../2018/.../everything-we-know-so-far-about-russian-e

0 0
možnosti
Foto

Zemana znám 30 let a i když s ním ve všem nesouhlasím, tak v zásadních otázkách se shodneme. Drahoše vnímám od nástupu do prezidentské kampaně. Předtím jsem ho neznal. Ale za tu dobu mě vůbec nepřesvědčil, že by se tam patřil. Slabý v rétorice, Horáčkovi nedovedl odpovědět anglicky, bez znalosti otázek nejde do duelu, slabý ve znalostech historie. S tímto vybavením na hrad nepatří.

4 1
možnosti

I18v70a 84R96a88k43o98v37á

20. 1. 2018 8:07

Víte, to, že si fanoušci obou stran nadávají to správné není, ale bohužel. Ale podívejte se, jak se vyjadřují na Zemana média. Vždyť jsou všechna proti němu. Jen ho dehonestují. Od nich se dozvíte, že bude státní pohřeb, lež, že má amputovanou nohu, včera jsem četla, že mu mrká levé oko víc než pravé a tak nemůže dělat presidenta. Médium, které o něm napíše pravdu je údajně proruský web apod. Ale už se nedozvíme, že Drahoše v Třinci, které sousedí jeho rodnému Jablukovu, na hokeji vypískali. Že paní Zemanová celých 5 let pomáhá dětem a seniorům, o tom nás média celou dobu neinformují. A už se ví, že aktivistku Femen propašovali do volební místnosti novináři 3 médií, mezi nimi z ČT. Vždyť v Izraeli Zemanovi tleskali po projevu ve stoje. Musíte se zamyslet nad postoji kandidátů k důležitým otázkám. K tomu co říkají a jak. A hlavně, zda to samé říkají pořád nebo mění názory. Vždyť Dahoš si i na duel se Zemanem řekl o otázky předem. Co to vypovídá, o tom si udělejte obrázek sám. Možná bych doporučila se začíst i do diskuzí na webwch třeba německých nocin, jak chcálí Zemana. Nebo nedávno jsem četla článek z Británie, kde chválili Zemana. Dala bych Vám odkaz, ale bohužel už nyní nemohu. Zkusím je pohledat večer a pošlu. Mějte se hezky a rozhodněte se dle vlastního uvážení. Hezký den.

8 2
možnosti

J64a45r11a 55R71a54n86k

21. 1. 2018 0:25

Mate pravdu sousko Rakova:

Milos Zeman: Watch 'drunk' Czech president stumble around at ...

http://www.mirror.co.uk › News › World news › Milos Zeman

May 15, 2013 - Footage shows the new Czech president clearly worse for wear at a rare and highly-ceremonial public display of the Czech crown jewels last week.

Video of Czech president staggering through ceremony has many ...

https://www.washingtonpost.com/.../video-of-czech-president-staggering-through-cer...

May 13, 2013 - Czech Republic President Milos Zeman showed up at a special state ceremony on Thursday looking a little green in the gills, sagging and swaying through the event at Prague Castle. Local media say that many Czechs believe he was drunk, a conclusion that does not seem unreasonable based on the ...

Did Czech President Miloš Zeman arrive at a public ceremony drunk ...

https://globalnews.ca/.../did-czech-president-milos-zeman-arrive-at-a-public-ceremon...

May 19, 2013 - Questions are being raised after the Czech President appeared in public stumbling and unable to stand. His office insists he was suffering from a virus, but now the footage has gone viral.

Czech president shocks nations in expletive-filled interview - Telegraph http://www.telegraph.co.uk › News › World News › Europe › Czech Republic

0 1
možnosti

K25a90r80e22l 57K86á20š

20. 1. 2018 7:59

To zboštění presidentského úřadu je opravdu neuvěřitelné. Vždyť je to jenom úředník. Nenechme se tedy prosím zatáhnout do toho mediálního třeštění. A vůbec nejlepší by bylo tento úřad celý zrušit.

3 0
možnosti

Kromě toho že Drahoš asi bude na fotkách vypadat "prezidentsky" tak o něm nic nevím. Ne proto že bych jeho kampaň nesledoval ale prostě jeho postoje mi zřejmé nejsou. Důležité také je sledovat ne to co říká ,ale jak to říká a jak se při tom chová.V tomto pohledu mi příjde že říká jen to co od něj plebs chce slyšet. Ale kdo za ním je,jaké postoje zaujímá to je to co mě zajímá. Upřímně zajímavějším soupeřem Zemana by byl Topolánek. Tam zhruba vím jaké má postoje a co od něj čekat.

Fascinuje mě jak se ten náš národ upíná k "zachráncům". Sleduju to už delší dobu v politice. Vždy příjde naprostou neprůhledná strana a všichni jí volí jako spasitele. Začlo to TOPkou, pak přišlo VV s Bártou v čele a teď ANO a potažmo SPD....

3 2
možnosti

Když nevolíte toho, koho podle příznivců "pravdy a lásky", je správné volit, pak se z těchto "příznivců" demokracie a slušnosti v politice, stávají nenávistní a mstiví lidé.

Ale neva, peklo není tak špatné,,, pokud do pekla půjde každý, kdo se nelíbí těmto údajně slušným lidem, tak se tam sejde docela dobrá parta.

6 2
možnosti

K27a61r47e18l 62B53o13k

19. 1. 2018 22:54

Klidně si volte pana Zemana. Hlavu Vám nikdo neutrhne.

4 0
možnosti

J96a40r74a 45R78a12n51k

21. 1. 2018 0:26

Ale na msi bych k nemu neslaX

0 0
možnosti

Přiznám se, že mi Váš článek trochu objasnil, jak někteří voliči přemýšlí a proč si volí stejné zlo, na které celou dobu nadávali.

Vidím to u lidí na vsi, ze které pocházím. O politiku se zajímají maximálně na úrovni toho, co jim předloží televize nebo co proberou u piva se stejně informovanými lidmi. Nemají náladu, chuť, možnost ani čas si aktivně vyhledávat informace. Prostě se to řeklo v televizi, napsalo v novinách, tak to tak asi bude. A s tímto minimálním množstvím informací o politicích se má člověk rozhodnout, koho bude volit. Samozřejmě se v médiích budou objevovat pouze známé tváře, aby se mu co nejvíce zafixovali do paměti. Takže když dostane do rukou volební lístek s jeho oblíbenou stranou, bude z toho seznamu lidí znát 2 - 3 lidi. A myšlenkový pochod bude asi takový: "Toho neznám, toho taky ne, toho ne..., toho znám! Ale to je lump. Pořád si hrabe pro sebe, před týdnem se o něm psalo, že jede v nějaké levárně, pořád něco slibuje, ještě nic nesplnil... Ale je to jediný člověk, koho znám. Co ti ostatní? Nic o nich nevím, nevím, co dělají, nevím, co mají za sebou, neznám jejich názory. Tak to hodím jemu, toho znám." A z toho začarovaného kruhu se nikdy nevyhrabeme.

Rozumíte tomu? Dobrovolně si zase zvolí člověka, na jehož práci celou dobu nadával. Nikomu jinému prostě nedá šanci, protože si nedokázal zjistit informace. I kdyby to byl velice schopný člověk, který je ve svém okolí uznávaný a respektovaný. Je to to samé, jako kdybych si na opravu auta pozval automechanika, kterého sice znám 20 let, ale od ostatních vím, že svou práci neodvádí kvalitně. Je logické, že mi jednou dojde trpělivost a vyzkouším nového. Může být lepší, ale může být i horší. Ale když tomu novému nedám šanci, nedozvím se to. Podobně to může být i s restaurací. Chodím do jedné 25 let, ale vaří čím dál hůř. Co ztratím tím, když začnu chodit jinam? Nic. Buď to bude horší nebo lepší. Nebo i stejné.

6 1
možnosti

I75v87a 61R80a38k16o39v54á

20. 1. 2018 22:34

Pokud však vyměním automechanika, který bude horší než ten první, můžu se opět vrátit k tomu prvnímu. U presidenta se však vrátit nemohu, proto se musím zajímat a rozhodnout se dobře. Třeba i s přivřenýma očima, ale s jistotou.

2 1
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,15
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.