Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zrušit volební právo by jistě byla chyba. Ale je třeba vládnout moudře. S rozvahou a nezneužívat lidské nevědomosti. Vzpomeňte si na tu reportáž v televizi, když se ptali dědečka, koho volil:

"Teho, co tam je."

"Nevadí vám, že lže, nerespektuje pravidla, zneužívá své moci?"

"Teho druhého neznám."

Chci tím říct, že přímá volba prezidenta je chyba a že v mnoha případech je efektivnější zastupitelská demokracie. Mnoho věcí voliči prostě nedokážou posoudit.

6 11
možnosti
VF

Souhlasím s Vámi. Já nehoroval pro přímou volbu hlavy státu. To už bych byl spíše pro tuto možnost na komunální úrovni. Ale ti, kteří s ní přišli, na ni teď nejvíce nadávají.

0 0
možnosti

Jé, děkuji taky za tu připomínku nápisu na hřbitově. Taky jsem jí četla na nějakém jihočeském hřbitůvku a fakt mě tehdy ten nápis dostal. Je pravdivý. Mládí je pomíjivé a život není věčný. A tohle dělení na elitu a lůzu, no to je hodně silný kafe. Mám přátele co s vysokoškolským vzděláním a ve věku dalekém důchodu přesto volili p. Zemana. Zrovna tak lidi s vesnic s nedokončeným vzděláním volili p. Drahoše a co jde? Šlo přece o demokratické volby ne? člověk má právo se sám rozhodnout. Proč nám tedy stále někdo podsouvá, co máme dělat a koho máme volit a když se rozhodneme, je to zase špatně? Lid zvolil, lid si vybral - není spíše ukázkou demokracie přijmout výsledky voleb? Mě se tohle vnucování názorů ale ani trochu nelíbí, to už s demokracií nic společného nemá.

Já taky zaslechla další demokratický názor, že důchodci by neměli mít vůbec právo volit!

12 0
možnosti
PV

Ja ten napis znam ze hrbitova v Losticich (ano, zname olomoucke syrecky), jen se v nem nenachazi to zajmeno TO. /Mozno vygooglit obrazek/

0 0
možnosti
LM

Tak nevím, jestli pojmu "lůza" nedáváte zbytečně nádech něčeho, co v sobě nemá. (I když se nepochybně najdou tací, co se i s takovým výkladem ztotožní.) Jestli tak mohu mluvit za některé z těch, kteří mají dojem, že ne každý by měl mít volební právo, vůbec se to netýká věku, ekonomického postavení, místa bydliště, dokonce ani preferovaného zdroje informací ne, ale jaksi... zájmu. Když je pro někoho jediný styk s politikou za celé volební období MňauTV a obecné nadávání na politiku v rodinném kruhu, aby týden před volbami zjistili, že máme nějaké politiky, rozhlédli se a dali hlas tomu, kdo se umí lépe prodat, to je prostě děsný. Ať si vyhraje kdo chce, ale poučeně. Kolikrát lidi říkají "volil bych tyhle a nebo tyhle, ostatní jsou absolutně nepřijatelní" a jmenují strany, které jsou dokonale nekompatibilní!

Nakonec jsme se sestřenkou vymyslely dva systémy: v jednom do volební místnosti pustí toho, kdo splní krátký test ze všeobecného přehledu. V druhém by se nevolili jednotliví kandidáti, ale zaškrtávala by se preferovaná řešení skutečných kompetencí kandidátů, kteréžto by se pak při počítaní hlasů propojili s kandidáty skutečnými... ;-D

1 7
možnosti
PV

aneb slibime vsechno vsem, to nemuzem prohrat ... ;-D

2 0
možnosti
Foto

njn, samozvané elity by rády zrušily demokracii (v mylné představě, že ony samy by na její zrušení nedoplatily..... protože se domnívají, že jsou elity)

Vám samozřejmě karma R^

11 2
možnosti
Foto

Pozn. na okraj. Píšete, že jako dítě kazatele jste si užil své. Jiří Drahoš, také dítě kazatele, musel několikrát podle svých slov odmítat nabídku vstupu do KSČ.

5 1
možnosti
Foto

dobrý postřeh

(těch rozporů mezi osobními zkušenostmi autora článku a profesní dráhou Drahoše by se jistě našlo i více)

5 0
možnosti
Foto

Karma! A díky, měli bychom se zamyslit všichni. Kdo koho považuje občany s jinými názory považuje za lůzu? Ti naši ryzí "demokrati"? R^:-/[>-]

12 3
možnosti
TH

Kdo? Predevsim Zeman.

0 0
možnosti
Foto

I97v42a94n 62M36a80r31e53k

1. 2. 2018 9:43

Karma p.Fürste R^ [>-]

8 2
možnosti
Foto

Souhlas. Většina potoků krve od francouzské revoluce do dneška byla prolita v "dobrém" úmyslu po nastolení ráje na Zemi. Je to v zásadě projev gnostického myšlení, představy o vyvolených, moudrých kteří jediní mají to pravé poznání a musejí tu nevědomou masu ke štěstí dokopat, ať to stojí co chce. Svým způsobem to souvisí i se vzpourou proti Bohu. No a dneska, ti kteří se nesmířili s představou, že vyhrál ing. Zeman se povyšují do role oněch jediných moudrých, kteří doplácejí na "burany" a strace. To, že v životě mi občas něco nevyjde, je normální. Ale normální je také hledat nejprve chyby u sebe.

7 0
možnosti
VF

Proto tak rád vzpomínám na dědu, který mne učil, že není chyba přiznat si svou omylnost a poučit se z chyb.

4 0
možnosti
AT

Tak to máme už 2 Brněnské studenty se siláckými řečmi. Ó hrůza ....

1 0
možnosti
Foto

Podle toho, jak jste se popsal, je evidentní, že v příští prezidentské volbě dáte hlas Miloši Zemanovi.

2 7
možnosti
VF

No, pokud výzkumy nelžou, tak mi asi nic jiného nezbude. ;-D

6 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,38
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.