Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Reziser Frljic je znam svym komunistickym myslenim, no a reditel divadla? Ten by to bez dotaci taky nezvladl, tak levicak jak vysitej. Cemu se pak muzeme divit, prekrucovani skutecnosti jsme si uzili za 40 let az az.

2 0
možnosti
PP

P95a87v25e19l 47P44o84n43e45c

20. 4. 2018 13:45

> nevím, zda někdy Ježíš mohl znásilnit muslimku

Mohamed se narodil 571 let po Kristovi, takže logicky nemohl.

0 0
možnosti
FB

"Já stejně tak protestuji proti potírání holocaustu, přestože jsem ho neviděl." - To je hloupý argument, který bych se nebál označit i za ukázkový argumentační faul. Protestujete proti potírání (možná jste měl na mysli popíráni?) holocaustu (pokud je tím myšleno popírání obecně jako fenomén společenské diskuze), protože víte dobře, co je holocaust. Na to nemusíte být jeho očitým svědkem či dokonce účastníkem. Povědomí o holocaustu i o jeho popírání tady prostě nezpochybnitelně je. Nebo chcete říct, že budete protestovat proti nějaké hře na základě minutové scény, v níž nějaký významný humanista popírá holocaust, aniž by vás zajímalo, proč tento absurdní výjev ve hře je? Takto silně protestovat proti divadlení hře na základě minutové scény vytržené z dvouhodinové stopáže? Neznáte funkci té scény, neznáte záměr autora, nevíte, na co ta scéna navazuje a co po ní pokračuje... Ta hra sama může být blbá, může to být škvár, může to být nepovedený umělecký pokus s dobrou myšlenkou či úmyslem, stejně tak to může být geniální dílo s úžasnou strukturou a mnohovrstevnatým obsahem. Ale to můžete posoudit jedině z celku. Tyhle stádní výkřiky kvuli jedné scéně mi přijdou úsměvné a v některých případech silně pokrytecké.

5 4
možnosti
VF

Zkuste si na místě Ježíše Krista v té hře představit třeba svého syna nebo otce (pokud je máte rád). Myslíte, že byste mluvil stejně?

4 0
možnosti
BK

Pan režisér Martin Glaser,si dovolil Ježíše takhle zneuctit ? Hanba vám !!

2 0
možnosti
EH

Příspěvky na umění jsou vůbec podivná záležitost, protože umělec vás může za vaše peníze "zfackovat".

Bylo by jednoduché hru bojkotovat a nechodit na ni, jenže zaplacené to už je, tak co by si tvůrci dělali vrásky.

Ježíš znásilňující muslimku je vlastně alegorie na to, jak Žít Brno znásilňuje daňové poplatníky. ;-)

6 0
možnosti
JC

Ať si každý svobodně na jevišti říká a dělá co chce, ALE ne za dotace i z mých peněz. Ať jde pěkně s kůží na trh a uživí se z diváků.

5 0
možnosti
SN

:-).....Včera jsem odpověděl paní KIšové, že s jejím článkem nesouhlasím, diskusní příspěvek mi admin smazal jako trolling. Napsal jsem hlavně, jestli by to mohlo být v obráceném gardu! Víme, že dnes za neuctivé vyjádření se o muslimech, padají tvrdé tresty. Kdyby to ti odvážlivci realizovali v divadle, neminula by je fatva! Ale...na to jim chybí odvaha ! R^R^R^

6 0
možnosti
PM

Rzdíl mezi křes ́tanstvím a islámem je minimálně 600 let vývoje. To se nedá jen tak dohnat ani přijímáním imigrantů, ani vymýšlením "divadlních her", ani dalšími ptákovinami.

6 0
možnosti
MB

Jsem "Polovlažním vyznavačem", (někdy se zde vyjadřuji). Tentokráte se musím ohradit, odmítnutím Divadelního obsahu v Brně. Je to , za únosnou čarou - Neslušné - ! Mj., z úplně stejných důvodů odsuzuji vstup M. Zemana, na sjezd KSČm - Je to, za únosnou čarou - neslušné !... :-)

1 0
možnosti
VM

Souhlasím. A asi tak. Jsem věřící, ale nehlásím se k žádnému oficiálnímu náboženství. A jelikož se o to hlouběji nezajímám, nevím, zda někdy Ježíš mohl znásliknit muslimku, či ne a ani mě to nezajímá, protože se mě to ani nijak netýká. Každopádně, jakožto celé dílo o Ježíšovi je dnes těžko prokazatelné, pokud až je pravdivé a pokud smyšlené a ve které době vlastně vzniklo - myslím původní starý o nový zákon - a za jakých podmínek.

Na druhou stranu, aniž bych se o to chtěl hlouběji zajímat, je v Evropě poměrně běžné, že muslim znásilňuje, třeba i křesťanku a to už se mě (mých blízkých) začíná nepřímo týkat. Neboť to jsou věci jednoznačně prokazatelné. Tak že položme si otázku, o čem vlastně ta hra je a co nám jako má naznačit?

1 0
možnosti
VF

Ježíš žil na přelomu letopočtů, islám vznikl v 7. století. Z toho je zřejmé, že to, co je ve hře, se nemohlo odehrát.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS