Diskuse

Proč se bojíš zeptat?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete často a s urputnou snahou se snažíte lidem zjevit to, čím se zřejmě denně zabýváte. Ale všechno vaše snažení má jednu zásadní chybu - on totiž žádný Pán Bůh není. Tím pádem Ježíš Kristus, jistě v té době významná osobnost, nemohl být jeho synem, ba ani ten Duch svatý (o němž nikdo neví co to je a to ani nejvyšších kruzích římskokat. církve) nemůže existovat.

Je zajímavé, že stále hledáte moudra v evangeliích a vůbec vám nevadí zásadní rozpor, na který poukazuje i začátek této diskuze. Totiž že autory evangelií nemohli být zmínění apoštolové, protože evangelia byla jednoznačně sepsána mnoho desítek let (ba i dvě stě let) po jejich smrti a to více autory. Dovedete si tedy představit jak přesně pak autoři popisovali slova a myšlenky Syna božího v té době bez sdělovacích prostředků a bez záznamů......

0 1
možnosti

Před pár lety kritici tvrdili to, co Vy. Dnes už je ale znovu (díky archeologům) přijímána datace Lukášova evangelia v druhé polovině prvního století a podobně jsou na tom i další tři evangelia. Nejmladší je Janovo evangelium, které napsal na přelomu prvního a druhého století po návratu z vyhnanství. Jinak Jan a Matouš byli očitými svědky toho, co psali.

2 0
možnosti

"Syn člověka bude vydán.".jak je to originále? Hebrejském nebo aaramejském?

0 1
možnosti

Lukášovo evangelium bylo napsáno v řečtině (koiné).

1 0
možnosti