Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J15a71n 82R55á25ž

22. 12. 2018 17:16

Zejména za poslední odstavec velká karma!

0 0
možnosti
Foto

Občas mne pobaví, jak si někteří laici ( a i někteří věřící ), představují víru. Tedy ta primitivní idea, že Bůh je jakýsi dobrotivý pantáta, kterému když hodíme minci, tak nám vypadne poukázka na štěstí. A když ne, tak nevypadne.

Pochopit některé věci, které se okolo nás dějí, nedovedou ani slovutní filosofové, jejichž základní životní úděl je o tom přemýšlet. Jakkoli to zní hrozně, tak smrt člověka, ale třeba i mnoha lidí (Židé za šoa), má svůj jakýsi význam a vzkaz pro ty ostatní. Dokonce třeba i smrt dítěte v rodině, jakkoli je to šílené a nepochopitelné. Otázka teodicey (jak to mohl Bůh dopustit, když je to čiré zlo?) je jednou ze zásadních otázek lidské rasy. Docela dobře o tom mluví kupř. Tomáš Halík v jedné ze svých promluv na pohřbu mladé maminky se dvěma dětmi, které zahynuly při autonehodě a na světě zůstal samotný otec a manžel.

Zklamáním z víry prošli i mnozí mystikové - svatý Jan od Kříže, Faustyna Kowalská a mnoho dalších velkých lidí.

Bůh se nedá koupit.

Vlastimile, přeji hezký poslední adventní víkend. R^

3 0
možnosti
DH

D57a85v32i34d 67H27o29r91á47k

22. 12. 2018 7:47

Tak alespoň něco že Vás pobaví.

To víte každý nedosahuje Vaší kapacity chápání, tak buďte trochu tolerantní.

0 0
možnosti
Foto

jak byla v souladu s boží vůlí včerejší tak strašně krutá smrt horníků poctivě a tvrdě pracujících chlapů a tátů od rodin?

Kde byl ten váš všemocný milosrdný Bůh? Jak vysvětlí dětem že se tatínek na vánoce nevrátí domů?Ty kecy a lži jim životy nevrátíRv

2 0
možnosti
TD

Jako ateista říkám, že tohle je hodně laciné. Ostatně, smrt těch horníků nebyla o nic krutější než např. úmrtí při autonehodách, která připadají cca dvě na každý den.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.