Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I47v47o 21Ž94á80č10e73k

12. 1. 2019 14:11

Sledováním zpráv v televizi i v jiných médiích může člověk získat velmi zkreslený obraz světa. Zajímavou zprávou je totiž výjimka, ne to, co se děje běžně. Jak pěkně napsal Terry Pratchett v románu Pravda: "Že pes pokousal člověka, to není zpráva. Zpráva je, že člověk pokousal psa." Zkrátka výjimky, čím větší, tím lépe.

Ze zpráv se dozvíme, že spadlo letadlo, ne že tisíc letadel doletělo v pořádku. Že jeden gauner někoho zabil, ne že milion poctivých lidí udělal užitečnou práci. Že se někde na světě válčí, ne že na spoustě míst je klid a mír.

Na světě se děje zlo, ale dobro drtivě převažuje.

3 0
možnosti

John Lennon kdysi řekl: "Svět už je syt kladných hrdinů". A lidská duše může mít několik důvodů, proč vyhledávat negativní zprávy. Nejspíš se tím chlácholí, že "... já na tom nejsem tak špatně", případně "... jsem na tom špatně, ale nejsem v tom sám!"

1 0
možnosti
Foto

Velmi příhodné upozornění. Díky za ně

Evangelium je radostná zvěst, ale jen jako konstatování to nestačí. A nic se neděje samosebou, je třeba lidí připravených a ochotných pro šíření "dobré zprávy" něco dělat. Dobrou zprávou je spousta rodin, které znám z bližšího i vzdálenějšího okolí, které žijí poctivě a v rámci možnosti dobře, se zdravým základem hodnot. Ale takové zprávě média, žel téměř žádnou pozornost nevěnují.

Pravidelně se dívám na Tv NOE a jsem příjemně překvapen, kolik pozitivních témat a kvalitních diskusí a komentářů se tam denně objevuje. Jako každá televize, ani tato se nedá sledovat jaksi výlučně, jako jediná a najdou se tam i věci, které mě "silně nezaujmou", ale ve větším celku je to skutečně "televize dobrých zpráv.

3 0
možnosti
Foto

Pane Trizuljaku, napsal jste něco silného a důležitého......" se zdravým základem hodnot," a o tom to celé je.R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS