Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Já tomu nerozumím. Nejsem teolog. Ale tak nějak věřím, že nikdy není pozdě. Možná příliš spoléhám na Boží milosrdenství. Ale Bůh je Láska! Bezmezná Láska! Lidi nejsou milosrdní. Ale Bůh milosrdný je! Mám k Němu důvěru a jsem Mu vděčný, jak mne provází životem!

:-)

0 0
možnosti

Ano, Bůh je milosrdný, ale milost člověk musí přimnout. Problém hříchu spočívá v tom, že mezi námi a Bohem staví zeď nepochopení, pochybností a nevěry. V určitém okamžiku je zeď už tak vysoká, že nejsme schopni vidět či vnímat Boží lásku ani nabídku milosti.

Věřím tomu, že v nebi bude každý, kdo o to nebe upřímně stojí a skutečně po něm touží.

0 0
možnosti
Foto

"Nepřítel je odražen, ve zmatku běží,

já jsem mu v patách, neunikne mi.

Je poražen a u nohou mi leží" - a neměl by spíš milovat své nepřátele, než takhle slavit, že je poráží? Proč nenastavuje druhou tvář? Kdyby Bible byla konzistentní, tak by David v boji s Goliášem prostě jen nastavil tvář a počkal by až to skončí ;-D

0 1
možnosti

Ano, Bible není konzistentní, je plná paradoxů, pro nahodilé čtenáře je těžko srozumitelná, rozporná. A přesto nám zprostředkovává Boha!

0 0
možnosti

Každý, kdo v určitých životních situacích volá skrze Krista k Bohu, může zažít tuto ochranu a pomoc i ve velmi složitých situacích. Mohl bych psát osobněji, ale nebudu zde otvírat své srdce, aby si z něho někdo udělal nočníček.

0 0
možnosti

Dobře děláte! Osobní zkušenost je nesdělitelná! :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.