Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Dlouho jsme necetl tak spatny clanek a tendecni clanek na zaklade konspiracnich teorii ala Sputnik. Tak se rozsiruje nenavist vuci jinym narodum. Zijiu ve Svycarsku a kdyby tu nejaky kazatel napsal proti Ceske Republice nebo jinemu narodu podobny clanek, tak by doslouzil....

Christian Brandes- nevim jestli umite Nemecky, ale cely jeho projev byl satira, bylo to poznat i na ironickem zabarveni hlasu. Navic nevenoval se jenom starsim obcanum, ale i obeznim a bohatym lidem (USA, EU), kteri ted diky "corona" konecne prestanou cestovat a tak zatezovat planetu.

Jak muzete posuzovat cely narod podle satiry jednotlivce, ktery ani neni puvodem Nemec? Brandesova babicka prezila Varsavske ghetto a prave satira, kterou tam lide psali na steny ji mentalne pomohla. Ona je cely zivot inspiraci Brandesa.

Kdyz jsem si otevrel drive Dikobraz tak jsem tam nasel cerne vtipy na deti v africe a nikdo se nepohorsoval. Mozno je na satiru nevhodna doba, ale video v Nemecku moc lidi nezna, melo velkou odezvu diky Sputniku jen ve vychodni Evrope. Kdyz si zapnete satiristicke porady v USA, GB tak tam najdete tam daleko tvrdsi srandy.

Co se tyce Merklove a otevreni hranic uprchlikum.

Jako kazatel by jste si mel polozit otazku: jak asi by se zachoval vuci zivoricim uprlikum v Madarsku Jezis? Nechal by je tam v blate lezet, anebo by jim podal pomocnou ruku? Sam jsem pred vice jak 30 lety utikal z Ceskoslovenska pres Jugoslavii na zapad za lepsim zivotem a byl jsem strasne rad, ze se nasli skutecni krestane, kteri mi byli ochotni pomoc. Nejen ti co si v sobotu odkazali neco o lasce a potom si me ani nevsimli, protoze jsem vychodoevropan co krade a znasilnuje (i takove nazory se ve sbore nasli)

Jsem strasne rad, ze jsem opustil cirkev ted uz musim jen presvedcit manzelku. Zajimave, ze cim radikalnejsi krestane (jehovisti a spol.) tim vic veri konspirancnim teoriim, cesteji ctou Sputnik a casteji favorizuji Trumpa, Zemana, Orbana, kteri se vubec k lidem nechovaji jak vyzaduje Novy Zakon.

1 0
možnosti
VF

Položím Vám stejnou otázku, jako níže v diskuzi: Jak by dopadl umělec, který by někde vyvěsil satiru v podobném duchu třeba na gaye a lesby?

Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

Před pár roky běžel v televizi tuším že americký sitkom, kde jsme se stali svědky příhod lidí navlečených v gumových maskách dinosaurů. Nevím už , jak se to jmenovalo, ale jeden díl mi utkvěl v paměti. V tom světě těch dinosaurů byl zvyk, že každého kdo se dožil 70-ti let, hodili z útesu. V tom díle se mladý dinosaurus těšil na to, až ze skály hodí svého dědečka a myslel si, že se na to děda těší taky. Pitomost, řekl by jeden a pak čas oponou trhnul...

1 0
možnosti
Foto

A bohužel se hned našel i někdo, kdo to blábolení, kterému se německý pořad vysmíval, přepsal volně na blog. V názvu má ten na blogu článek "Virusvět"...tož asi tak...

0 0
možnosti
Foto

IMHO je to překroucené...Bohužel po facebooku běhá spousta rádoby "moudrých proslovů", jak se planeta brání lidem, jak nám koronavir dává šanci vážit si starých, jak nám karanténa vlastně dává šanci být doma s rodinou a nemyslet na mamon...a další podobné kydy. Ten televizní pořad tomu "nastavil zrcadlo" a ukazuje, jak právě ty myšlenky, co kolujou mezi lidma, jsou hloupé až zrůdné...dovedl to celé ad absurdum.

Můžeme se bavit, jak moc je ta satirická forma vhodná, když ji viditelně davy lidi nepochopily...ale rozhodně není pravdivý titulek článek "(Německá televize velebí virus: vymýtí staré, planeta zezelená)"...je prostě klasicky "mediální"...

0 0
možnosti
Foto

Já si ale člověče nemyslím, že to ten pán v té Tv myslel jako ironii...

2 0
možnosti
JT

J86i77r24i 73T32i30c38h91y

20. 3. 2020 16:03

Cim vice studuji historii, tim vice se utvrzuji ve svem nazoru na Nemce. Tito, pracoviti, vynalezavi a schopni lide se vzdy vyznacovali rozpinavosti a snahou potlacovat, aspon asimilovat napadane narody, Do znacne miry zpusobili prvni svetovou valku, bez niz by pravdepodobne nevznikl bolsevicky stat. Jasne zavinili druhou svetovou valku se vsemi hruzami, miliony mrtvych, vcetne podmaneni stredoevropskych narodu bolsevismem. Ironie je, ze jednim vysledkem te zkazy je vytlaceni Nemcu z ceskeho prostoru, kam pronikali po tisicileti, a vznik skutecne ceskeho statu. Nedovedu si predstavit dnesni republiku s deviti miliony Cechu a sesti miliony Nemcu.

2 0
možnosti
JS

Díky za tento článek. Dovoluji si jen něco doplnit.

Uvažování lidí, jako je Brandes, je opravdu děsivé. A je to o to děsivější, že ty své žvásty sděluje dětským divákům televize. Prohlásil například, cituji: "Méně lidí znamená menší nedostatek zdrojů, znamená méně hladu, znamená méně válek a méně důvodů pro uprchlictví".

Tak ať se ten "moudrý" pán podívá třeba do 17. století. Lidí tehdy žilo desetkrát méně, než dnes. Ale válečné konflikty (například třicetiletá válka) a epidemie (hlavně mor) tehdy snížily počet obyvatel Evropy skoro o polovinu. Celá Evropa se proměnila v jeden uprchlický tábor, nikdo nikde si nebyl jist životem. Zároveň vrcholila změna klimatu, kterou dnes označujeme jako "malou dobu ledovou", jejíž děsivé zimy, při kterých hromadně vymírali lidé i zvěř, považují dnešní klimatičtí alarmisté za klimatický ideál.

Na konci 19. století byla celá "lavina" vědců, kteří tvrdili, že jakmile počet pobyvatel dosáhne dvou miliard, tak se celá planeta zhroutí, dojdou zdroje, dojdou potraviny a někteří dokonce tvrdili, že dojde vzduch. Slavný T. R. Malthus se obával, že lidstvo roste příliš rychle a že nejvíce se množí nejméně "vhodní" obyvatelé. Lidé jako Malthus navrhovali "rasovou hygienu". Staří a nemocní měli být "šetrně likvidováni". Plození dětí mělo být dovoleno jen lidem zdravým, silným a chytrým. Chudina a "nevhodní" měli být umisťováni do oblastí, kde by onemocněli a zemřeli. Tyhle nápady vyvrcholily masovým vyvražďováním "nevhodných" za druhé světové války.

Rasoví hygienici evidentně existují dál, jen mají jiné vizitky.

5 0
možnosti
JT

J84i97r72i 79T32i94c74h42y

20. 3. 2020 16:08

O tom historickem obdobi mate pravdu, nicmene narust svetove populace nemuze jit do nekonecna. Dovolim si uvest, ze pocatek viru v Cine je pravdepodobne dusledkem prelidneni, niceni ovzdusi, vodnich toku a pudy, pri cem ani nemuzeme opomenout jejich pochybne jidelni navyky.

0 0
možnosti
JK

J14i92r47i 48K72u68c94e10r95a

20. 3. 2020 11:59

Před pár týdny jsem někde napsal v diskuzi, že se bojím Německa, jeho směřování. Němci způsobili tolik tragédií Evropě, světu, lidem.... A snad tou jejich velikostí, důsledností a pracovitostí škodí, i když chtějí konat dobro.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.