Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za hluboce lidské zamyšlení!

V době, kdy slyšíme jen povýšenecké, papalášské bezduché projevy bez vztahu k druhému člověku, jsou takováto slova Boží lásky potřebná!

Podobně laskavá slova:

https://www.cirkev.cz/cs/aktuality/200322mimoradny-pastyrsky-list-plzenskeho-biskupa-mons-tomase-holuba

:-)

0 0
možnosti

Pravda, nemá se generalizovat, ale i přes ty drogy, mi Vietnamci přijdou pro tuhle zemi jako velký přínos. Ten občasný despekt rozhodně není namístě!

3 0
možnosti

Jediná kaňka na nich byla, že v 90 letech i možná později neplatili daně, tak jak měli. A když se sem tehdy přistěhovali, byli to potomci členů komunistické strany.

0 1
možnosti

No jo, ale že neplatili daně, nebyla jejich vina, ale vina finančáku či jiných úřadů, že jim to umožnily.

3 0
možnosti

Stačilo jim pár destiletí a začlenili se. Pomáhají, nejsou vyžírkové. Bez pomoci stovek neziskových organizací.

Karma.

8 0
možnosti

P40e57t49r 26B72u39r50i11a98n

22. 3. 2020 14:35

Fakt divné. Když byly tehdy ty nepokoje na českobudějickém sídlišti Máj, prosákly v médiích informace, že o 200 místních romů pečuje trvale 20 neziskovek včetně charity + státní aparát + radnice. Tj. jedna neziskovka v průměru s desítkou terénních pracovníků na 10 lidí + komplet bydlení bydlení i s energiemi zadarmo. Zajímavá čísla.

4 0
možnosti

P62e85t84r 60B53u10r97i39a96n

22. 3. 2020 11:56

Karma, pamatuji si na ně v 80. letech. Byli bezva a pořád jsou. Ovšem nutno taky mít na paměti, že u nás je spíše jejich občanská elita, vysokoškoláci, lidé s podnikavým duchem atd.

Ve fabrice Adast Adamov měli ve zvyku na začátku přestávky hrát z podnikového rozhlasu hudbu. Měli tam v 70. letech Kubánce. Když začala hrát muzika, popadli plechovky se šrouby a různá jiná chrastítka a začali tančit. Na konci přestávky hudba hrát přestala, ale oni už tančit nepřestali.

Tak tam zavedli místo muziky houkání sirény. Když tam měli v 80. letech na zácvik Vietnamce, při prvním houkání zalezli pod mašiny. Mysleli si, že je nálet.

4 0
možnosti

P50e82t85r 75B19u30r87i67a69n

22. 3. 2020 11:36

R^ přesně tak, není co dodat.

6 0
možnosti

Ani nevíte jak je příjemné přečíst jeden pochvalný blog . Těch kritický blogů je tu dost a v nich všichni vědí všechno a dělali by to v této těžké době lépe než naše vláda.

6 0
možnosti
Foto

Zaspal jste dobu někde v klášteře, milý pane. Sedíte možná někde, kde stále Vietnamcům říkají rákosníci - přitom tohle označení už prakticky nikdo nezná, kromě pár seniorů (chodíte nakupovat mezi 7-9?).

Průměrný dnešní "český" Vietnamec má aspoň 170 cm... protože dorostla generace, která konečně dostala dostatek živin, zatímco k nám původně chodily válkou podvyživené generace - jako zaplacení válečných půjček ze strany ČR.

A, mimochodem, jaksi jste pozapomněl, že Vietnamci NEJSOU většinou křesťané, ale buddhisté... Jako vyznavač náboženství byste měl být nejen ekumenický, ale uznávat náboženství i jiných národností.

P.S.: Tak čistou češtinu, jako od vietnamské mládeže (od asimilovavší se ruské ji nečekejte, ta mluví zásadně anglicky), už dnes nikde neuslyšíte a ani u českých mladých nebo ve veřejnoprávní České televizi.:-P

Pámbu s Vámi.

0 1
možnosti

Česky už neumí ani čeští politici, kteří se od Babiše učí českoslovenčinu a česká gramatika je jim zcela lhostejná. Česky už neumí ani redaktoři!

Já vím, že důležitější jsou dobré mezilidské vztahy. Ale vztah k naší mateřštině má své příčiny, vyjadřuje náš vztah k naší vlasti! :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS