Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé téma. I mnozí katoličtí kněží se pravidelně vyjadřují k volbám, ač jim to pravidla viceméně nedoporučují. A já jako katolička si zase mohu vybrat, jestli vyhledat kněze mediálního, nebo takového, který své názory na politiku netahá na kazatelnu a na veřejnost. Pěkný den.

0 0
možnosti
VF

Nepíšu o "kazatelně", ale o čase mimo bohoslužbu.

Díky za názor.

0 0
možnosti
MB

Prošli jsme procesem, kdy je církev oddělena od státu. V podstatě se pak jedná o "Dobrovolné, zájmové sdružení". Nic nehonestačního. Prostě, lidé se zajímají - nezajímají, sdružují vyznávají - nevyznávají. V nadsázce, jako spolek včelařů, nebo zahrádkářů ...

Struktura normální. Členstvo a představenstvo. Logicky ji tvoří lidé. Pochopitelně jsou to pořád občané. Jsou povinováni odvádět daně. Mají stejná práva - vyjadřovat se, shromažďovat, volit - být volen. Pochopitelně, každý bude nositelem nějakého názoru. Předpokládám, vyjadřují se - , jako kdokoliv jiný. Nakonec, k volební urně. Co je tam tom divného ... ?

Divné mi připadá. Když někdo jde do kostela, vinárny a běžně kamkoliv. Doprovázen hrozny novinářů, kameramanů, fotografů. Jiří Wolker má sbírku - "Host do domu". Já říkám, to je ovšem host nějaký prapodivný. Jde do kostela, chápu. Nemíchá se tak vlastně do politiky ? ... :-)

.

1 0
možnosti
Foto

Host do domu, hůl do ruky! :-)

1 0
možnosti
EH

Záleží, co k propagaci politiky použijete. Pokud kostel, tak je to špatně, protože do toho zatahujete církev.

Pokud si rektor školy zajde podpořit kandidáta na mítink, je to něco jiného, než když to dělá na půdě univerzity a nutí studenty něco podepisovat.

Takže názor z FB je stejně zcestný jako ta letka tady na blogu, která se vrhne na každého, kdo nevolí Pavla.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za tento článek. Plně s Vámi souzním.

4 0
možnosti
Foto

Smutné. Fanatismus vládne. Je na obou stranách, ale na té stupidní straně mnohem víc. Prozřít, vidět, to je oč tu kráčí. Nikdy nebude nic dokonalé, ale něco se dobrému blíží víc, něco ne.

7 0
možnosti
LH

Jistě třeba pan Halík kope za jakou stranu...a jeho projev? Ten by byl schopen pomalu i upalovat;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,26
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.