Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Díky! Také jsem jeden čas neotvíral diskuse, protože většina z nás zde nediskutuje, ale pouze dehonestuje autory. Na můj vkus je zde příliš mnoho služebníků Putinova petrohradského trollingu. Jsou hrubí, nenávistní a lživí! Pravda jim nic neříká. Mají svoji imputovanou "pravdu" a všichni kolem nich jsou hlupáci, když mají jiný názor! A typický je trolling! Typicky rozbíjejí diskuse svojí hrubostí! Vlastizradu nazývají vlastenectvím, pravdu lží a lež pravdou! Normálního člověka to bolí! Ale nic s tím neuděláme

Vždy píšu jen o věcech veřejně dostupných, ověřených, ale nebývají v popředí společenských diskusí. Příkladem může být úsilí pochopit polistopadovou dobu, o které zde kolují narativy polistopadových komunistů, jejich pokračovatelů okamurovců, anoistů, vše, co porušuje tento postkomunistický narativ, je vysmíváno, dehonestováno a hlášeno administrátorům. Mohu ty nesmysly nechat plavat, ne všichni čtenáři jsou hloupí! Nebo je mazat. Když převažuje falešný trolling, tak je také mažu. Ale nevím, zda to má cenu. Lidi věřící alternativnímu myšlení není možné přivést k rozumu! U jednoho jsem to zkoušel přes rok. Marně! Co si mám myslet o lékaři, který přes svoje medicínské vzdělání šíří absurdní medicínské názory? A lidi trvající na vědeckém přístupu považují za hlupáky!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Diskuse ano, ale musí být podle vás, jak se říkalo, konstruktivní?

1 0
možnosti
Foto

Každý autor má právo otevřít, nebo zavřít diskusi. Čtenář si zase vybírá, zda autorovy články čte.

Raději čtu zajímavé texty bez diskuse, než stokrát převrácené plky s diskusí. Pěkný den.

8 1
možnosti
Foto

Zavřít diskuzi je právem každého autora. Nejen já jsem začala diskuze zavírat, neb sloužily zdejším umělcům jen k urážkám, osobním útokům, někdy lžím, aniž by byli schopni nějakého argumentu. U Ládi Větvičky to byla smršt vulgarit, tykání, nadávek, lží...

Blogy pana Trčálka jsou založené na zesměšnování, často na kopírování textů cizích blogů a převrácení významu (což je beze sporu porušování kodexu blogera). Pod blogem byly v minulosti často opakovaně mazány mnohé nesouhlasné a slušné příspěvky. Ted nevím, přestala jsem ho číst a většina slušných autorů či diskutujících tam myslím raději nechodí.

Jeho tématem je často i Bůh, věřící a bible.

Pro ilustraci namátkou:

https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791277

https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789275

3 1
možnosti
VF

Ano, je to právo autora. Díky za reakci.

0 0
možnosti
Foto

Karma, věčné diskuse o diskusích....... ;-)

Já myslím, že byla chyba, když redakce umožnila autorům mazat v diskusích. A také myslím, že články bez povolené diskuse by neměly být dávány do výběrů, protože jsou neplnohodnotné. :-)

1 2
možnosti
Foto

Podle vás nemají blogy s uzavřenými diskuzemi být plnohodnotné? Tedy vás nezajímá obsah (byt by byl sebekvalitnější)? Jde jen o drby v diskuzi a možnost si kopnout, což často děláte?

Autorovi jste odpověděla dostatečně.....

6 0
možnosti
Foto

Je to skutečně děsné, strašné, ne-li až... Jeden si dá práci zpracovat svůj článek na blog, často ,,skoro“ na úrovni diplom. práce. Nešetří fakty i ,,fakty“, dá do toho div ne duši, emoce, znalosti mnohdy až bezbřehé a vyjádří se bez obalu o úrovni toho i onoho i oněch. Kolikrát jim to i ,,nandá“, aby viděli, že do toho i do nich vidí. Mnohdy najde i spoustu spřízněných duší. A vzájemně si notují. A najednou, BÁC! Kde se vzala, tu se vzala ,,trotlovina“. Tó teda. Člověk tu má o jinejch vědomosti, hodné zkušeného kádrováka/kádrováčky, pardon, personalisty, i až ,,kvalifikaného“ takměř psychologa, potažmo i až dálkového diagnostika, virologa, politika, ekonoma, kriminalisty, soudce nejméně lidového, či až ,,investigativce“, že. A najednou si nějakej takovej dovolí to až znevažovat. Ba nastojte! Semotamo kdos dovolí si aj přitakat! Vrchol! Někteří navíc si dovolí do blogů dát i odkazy a vysvětlení, kde a z čeho čerpali a co je co. O nářcích převozníků, nejednou ,,převezevších“ i sebe sama, či rádoby i post revolucionářích, ani nemluvě. Jakož i ,,světlonoších“, i ,,buřičích“ nemožno se nezmínit. Neuvěřitelné! Jak kdyby považovali jiné blogery a potenciální čtenáře za nějaké takové onné. A tak naskýtá se otázka. Mají tací vůbec právo psát blogy, vstupovat do tzv. diskuzí, či dokonce dovolit si to i ono číst? No číst - asi takhle. Kliknout na blog, popř. i karmu, to zas jo. To jim nikdo nezakazuje.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768296:-)

4 0
možnosti
RJ

R^ Někteří prostě mají patent na rozum a jsou nositelé pravd. Nebo lépe řečeno jedné pravdy. Která se navíc tak nějak poposouvá jak je třeba.

2 0
možnosti
RJ

Otevřít, či neotevřít, to je oč tu běží...:-)

Ono je to složité. Autor obvykle píše protože chce něco sdělit, k něčemu se vyjádřit, dát téma k diskuzi. Věnuje tomu svůj čas a práci. A potom má diskuzi pod článkem plnou ne názorů ale útoků na svou osobu, mnohdy dost nevybíravých. Já jsem na několika webech které jsou vyloženě diskuzní a tam je povoleno všechno, krom právě osobního napadání. Někteří "diskutéři" odsud by tam nevydrželi ani pět minut.

2 0
možnosti
LS

Zapomněl jste, že někteří co diskuzi zbaběle nepřipouští, tak potom na jiných diskuzí odvážně diskutují.

2 1
možnosti
MS

Já osobně zastávám názor "Každý svého štěstí strůjcem". A platí to jak pro diskutéra, tak i pro blogera, který ve svém blogu jede stejnou hnojometnou vlnu jako ti diskutéři, proti kterým se vymezuje a cítí se strašně ukřivděný, když ochutná vlastní medicínu. O ničem jiném to není.

Spousta blogerů svoje plivance v článku zabalí do vzletných slušných textů. Ale pod lesklým slušným obalem je obsah stále stejný. Rozdíl proti diskutérovi je ten, že diskutér rovnou obal vynechá.

6 0
možnosti
VF
MK

Zásadně nečtu články bez diskuse. Občas se na ně omylem dostanu z titulní strany, protože tato skutečnost není vidět. Proto si myslím, že na titulní straně nemají tyto články co dělat nebo by aspoň měly mít nějaké označení.

5 0
možnosti
VF

Díky za názor.

Přeji klidný večer.

0 0
možnosti
JD

S diskuzí i bez diskuze. Beru všechno!

Myslím si, že bude přibývat uzavřených diskuzí.

Ne každý dokáže odolávat útokům donekonečna.

1 3
možnosti
MK

Považovat nesouhlasný názor za útok, to už je docela slušná paranoia.

6 0
možnosti
Foto

Je zde dost autorů a diskutujících, kteří nesouhlas okamžitě vyhodnotí jako útok proti sobě a podle toho reagují a podle toho diskuze potom také vypadá.

Jako zářný příklad doporučuji diskuze pod blogy pana Šindeláře.

1 1
možnosti
VF

Ano, jak už jsem psal, i autor může ovlivnit úroveň diskuze.

Díky za názor.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.