Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Vlastimile, mám již 309 článků na blogu, diskuzi jsem otvírám vždy - ale až u toho posledního článku jsem ji s neotevřela. A proč? Vůbec to nebylo kvůli nezájmu o diskuzi s ostatními. V článku jsem se tentokrát vyjádřila k politice, k nedobré atmosféře v naší zemi. Trápí mě to. Už i u minulého článku, kde jsem se toho problému dotkla, jsem se setkala s nevybíravou urážlivou kritikou.... Myslím, že každý z nás má právo hájit se pokud je nevybíravě napaden, a zde se bránit nelze. A někdy se na vás snese přímo "kobercový nálet" stejně proti vám naladěných diskutujících. Romu se nedá čelit. Někteří zde jen jen čekají, aby vás ranili na citlivém místě. Bohužel. A když to nejde jinak, zaměří se na překlepy a obviní vás z nedostatku v pravopise apod. (Překlepnu se často, jsem starší a mám poslední dobu probléme sítnicí). Včera mě dokonce jedna paní doporučila, abych prý nepsala vůbec. Píšete, že neuznáváte ty, co neotvírají diskuze. Bývám tím také často zklamána, ale ten, kdo se pohybuje v nekorektním, nepřátelském prostředí, musí se chránit... Adminové takové věci nesledují, a ani sledovat nemohou. A panu L. Větvičkovi se nedivím. Diskuzi míval vždy otevřenou, ale poslední dobou tolik vulgarity, urážek a neúcty, jakým byl vystaven, zakusil zde málokdo. Já jeho syrové novinářské články čtu ráda, a i jiní - jejich čtenost má velmi vysokou. Pane Furste, chápu Vás, ale nesuďme druhé, abychom nebyli sami souzeni". Díky za pochopení. :-)

3 0
možnosti
VF

Vzpomínám, když jsem svého času začínal, užíval jsem si v každé diskuzi ne proto, co jsme psal, ale proto, že jsem přiznal, že jsem farář. Najednou jsem byl "černoprdelník" a podobně... Časem si lidé zvykli a i diskuze pod mými články se stala slušnější.

Zjistil jsem, že někteří lidé se chtějí jen hádat a touží po tom, abyste jim odpovídali stejně a oni pak mohli ještě více útočit. Pokud jim to nenabídnete, přestanou články číst a ani nechodí diskutovat, protože se nemohou hádat.

Co se týká Ladika Větvičky, kdysi jsem ho také rád četl. V poslední době mám ale pocit, že právě svým stylem, kdy se v článku vysměje každému, kdo s ním nesouhlasí, provokuje k tomu, aby mu to diskutující oplatili stejným metrem. Proto mne mrzí, že zavřel diskuzi a ten, kdo s ním nesouzní, nemá možnost mu to dát najevo (a teď myslím ty slušné). V tom se naše názory různí.

Díky za názor a doufám, že se nenecháte odradit od otevírání diskuzí pod Vašimi články.

4 0
možnosti
MK

Hm, mně víc než blog bez diskuze vadí blogeři, tzv. mazači. Názory, které nekorespondují s jejich, nemilosrdně mažou. Ani nemusí jít o vulgární slova, stačí jim, že nesouhlasíte s jejich blogem, s jejich názorem. Zejména jeden je tu pověstný. Jeho blogy ani nečtu, jdu hned do diskuze a tam už černo - smazaný příspěvek. ;-D

6 0
možnosti
DR

Ani nemusíte jmenovat.

1 0
možnosti
Foto

R^Důvodů k neotevření diskuse je asi víc. Domnívám se, že například paní Kozubíková ji neotvírá proto, že má nějaké špatné zkušenosti, přestože mně se její články líbí a rád bych je v diskusi ocenil. Naproti tomu z Ladi se bohužel stal populista, a když jsem se ho z oka do oka zeptal, proč diskusi neotevírá, řekl, že se nechce hádat se svými protivníky. Pak ještě mohou být lidé, kteří nechtějí diskutovat, protože na to prostě nemají dost času. Každopádně otevření diskuse je dobrovolné a "neotvírače" bych nijak nediskriminoval. Za sebe mohu říct, že neotevřená diskuse mě od přečtení článku neodradí, spíš mě odradí autor, který ji sice otevře, ale pak na příspěvky nereaguje. Ale i na to má každý nezadatelné právo.:-)

1 0
možnosti
VF

Sám někdy na příspěvky nereaguji, většinou na ty, u kterých mám pocit, že diskutující o můj názor ani nestojí, nebo u těch, kde bych jen musel opakovat to, co už jsem psal v článku.

Osobně si myslím, že ti diskutéři, kteří uráží a napadají, k tomu autora ani nepotřebují. Vystačí si většinou sami, nebo si najdou někoho, s kým mohou válčit až do omrzení.

Jsem rád, že se tu ozýváte i Vy, autoři. Díky za názor.

3 0
možnosti
DR

To je těžké. Na jednu stranu máte naprostou pravdu, na straně druhé se některým autorům asi nelze moc divit a to zrovna u pane Větvičky. Z diskuzí pod jeho článkem se totiž časem stalo pouze bojové kolbiště plné osobního osočování od místní kliky, která ho nesnáší.

6 2
možnosti
LS

Hodně dobrý článek na vašem blogu.

Někteří by se měli zamyslet.

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud jde o Větvičku tak ten má plná ústa boje proti cenzuře a boje za svobodu slova a přitom je to pouze on sám kdo neumožňuje svobodnou diskuzi... trapné a komické.

5 0
možnosti
VF

Není sám, ale právě pro to, o čem píše, je to zarážející.

Díky za Váš pohled na věc.

0 0
možnosti
Foto

Jako konzervativec to mám snadné: co funguje, bezdůvodně neměnit. Také zde: nechat vše tak, jak to je. Když někdo neotevře diskusi, je to především jeho vizitka, jak nakonec výstižně popisujete. Osobně mě nikdy nenapadlo diskusi neotevřít, cítil bych se nesvůj, asi jako kdybych si ráno nevyčistil zuby. Je to věc principu. "Neotevíračům" diskuse sice nerozumím, ale nemyslím si, že by měli být odsunuti do nějaké samostatné rubriky. Občas je sice člověk "zpruzen", když během čtení formuluje reakci, aby posléze zjistil, že ji nemá kam napsat, ale to se dá přežít. Na druhou stranu si ovšem nejsem jist, že způsob, který zavedl Karel Trčálek, tedy že bych reagoval na p. Větvičku pod jeho články, je tím správným řešením - zejména u vědomí toho, že se p. Trčálek v některých svých textech dopouští urážky Boha, Ježíše, Bible a křesťanských duchovních hodnot obecně. Službu takto zaměřeného člověka, tedy možnost polemizovat s p. Větvičkou "u něj", opravdu přijmout nemohu - a opět: je to věc principu. Poněkud mě překvapilo Vaše poděkování p. Trčálkovi, ale nic ve zlém, je to můj problém, ne Váš. --- Čili závěrem: nic neměnit. Díky za inspirativní článek.

2 0
možnosti
VF

S Panem Trčálkem v mnohém nemohu souhlasit, stejně jako Vy. To mi ale nebrání mu poděkovat za to, že je díky jeho článkům možné se vyjáddřit k tomu, co tu v poslední době prezentuje LV.

Díky za názor.

1 0
možnosti
PL

Většinou neotevírají diskuze ti, kteří ve svém blogu prezentují nějaký velmi kontroverzní až bizarní pohled, často i na velmi citlivé téma - a jako by si nebyli jisti svou "pravdou" a jakoby předem věděli, že ji v rovnoprávné diskuzi nedokážou argumentačně obhájit, a že jim diskutující nastaví zrcadlo, kde ostatní uvidí, jak jsou směšní, jak dlouhý mají nos nebo křivá ústa...

Zveřejnit blog bez diskuze mi připadne stejně povýšené, elitářské a zbabělé, jako zakřičet něco dehonestujícího z výšky okna v prvním patře na chodce dole v ulici a ihned to okno za sebou zabouchnout a zmizet...

Blogům bez diskuze jsem se proto začal skoro zásadně vyhýbat.

3 0
možnosti
VF

Také se snažím jim vyhýbat, ale někdy stačí i ten nadpis a perex...

0 0
možnosti
Foto

I Vám příjemný denR^ Co se týká tzv. diskuzí, osobně mně nevadí, že je někteří z blogerů neotevřou. Pravidla to umožńují. Je na každém, zda si článek bez ,,diskuze" otevře, POPŘ. JEJ I ČTE. ,,Nutkání" se ke kde čemu i kde komu ,,vyjádřit" mně připadá poněkud úsměvné. I proto, že realita života i světa je ,,venku", a nikoli v digimatricích virtuál. matrixu. Je jistě na každém, čemu, proč a kdy chce, či až ,,musí" DÁVAT ,,PRIORITU":-)

3 2
možnosti
Foto

Jen neříkejte, že Vám blog bez diskuse nevadí. Vadí, protože Vám ubírá místo, kde byste se mohl úspěšně "diškatubilně" vyřádit. ;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,39
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.