Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VI

Vlad IV

5. 4. 2010 17:13
Klasická česká neznalost souvislostí!

1) Jan z Husince, zvaný Hus nebyl souzen za svoji kritiku poměrů v Církvi,ale za své hereze, převážně se nalézající v jeho spisu ,,De Ecclesia,, ale i jinde!

2) Podle toho,co něm je historicky známo( nikoli protestantsko-liberálně-levicové pohádky) je nasnadě, že ,,svobodu slova (i Slova) ,tak jak je chápána Vámi i všeobecně ,absolutně neznal, a ani nemohl!

Ironií je,že se stal obětí systému který bezvýhradně uznával!

Chápejte,kdyby za svého působení potkal Vás( ale i Chelčického a Komenského s kterými je demagogicky ideově spojován), a měl k tomu jen trochu možnost, nechal by všechny tři bez pardonu upálit, a ještě by přikládal dříví!

Navíc,jediné učení,které má nárok na svobodu je učení katoické Církve!  A to proto,že jen ono je pravdivé a vede ke spáse! Některé ostatní( je mi líto, Vaše spol.to není.) mohou být tolerovány,ale nic víc. Je to možná krutá pravda, ale pořád lepší než falešný ekumenismus.

0 0
možnosti
K

KJV

5. 4. 2010 18:24
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Ještě že Králem, Soudcem a Veleknězem, tedy prostředníkem mezi Bohem a člověkem je J.Kristus a ne Vy, pane. To bychom si inkvizici užívali celý věčný život. (Mimochodem není známo, že by Hus někoho přivedl na hranici) 

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

5. 4. 2010 22:52
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Pro živého Boha,co jste za neználka? Jak Vás může napadnout taková nebetyčná pitomost že bych tu reprodukoval nějaké vlastní výmysly které jsem si vymyslel minulý týden po obědě?

Toto je oficiální učení katolické Církve,které je však současnou ,,pokoncilní protestantskou sektou,, zamlčováno!

Hus byl zastáncem trestu smrti upálením pro heretiky, i ho sám proti svým oponemtům poadoval!

0 0
možnosti
K

KJV

6. 4. 2010 7:38
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Možná, že na tom co říkáte něco je a že já katolickou církev dobře neznám. Část této církve bude asi zastávat Vaše postoje. Ale v současné době se jeví, že v katolické církvi je značná pluralita názorů, bratrské postoje k protestanským církvím, kajícné omluvy za těžké hříchy církve v minulosti i současnosti a pod. Záchrana člověka naštěstí nespočívá v tom, ke které náboženské instituci člověk patří, ale v tom, jak poctivě následuje J.Krista a rozhoduje o tom sám J.Kristus. To je úžasnou útěchou.

     Co se týká Husa, připouštím, že mé znalosti o něm mohou být tendenční. Nevyhýbám se žádným dalším informacím.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

6. 4. 2010 18:16
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Všimněte si, že jsem psal o ,,Pokoncilní vatikánské sektě,, a ne o katolické Církvi!  Kdo že to vytruboval do světa ,,kajícné omluvy,, a podobné hrůzy?

Nebyl to náhodou muž,který se veřejně klaněl modlám,líbal Korán a klaněl se rabínům v synagoze ..?!!!!

Ježíš slíbil sv.Petrovi a jeho nástupcům neomylnost ve věcech víry a mravů, ale jen za určitých podmínek (http://www.vendee.cz/texty/pastor_aeternus.html objasnění zde)

Nikoli však bezhříšnost,nebo neomylnost v soukromých vyjádřeních.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

6. 4. 2010 18:30
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

A ještě něco,abyste bebyl tak bohorovně klidný:

1) proč si myslíte,že Ježíš založil na Petrovi,apoštolech a jejich nástupcích (svěcených dle apoštolské posloupnosti) Církev?

2) názory, že :kdo se odlučuje od Církve ,odlučuje se od Boha, byly Církví uznány za inpirované Duchem sv. dříve než knihy Písma sv. !!

Kristus přece říká,že :nikdo nevchází k Otci než skrze mne. Sv. Pavel nazývá Církev Kristovým Tělem.......

0 0
možnosti
K

KJV

6. 4. 2010 19:17
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

V tomto jste mě nijak neznepokojil. Významu slova církev, která je Kristovým tělem rozumím jinak, než bigotní katolík. Význam ap. Petra a historii vzniku papežství vidím rovněž jinak, než bigotní katolík. Spíše jste více znepokojen Vy, když Papež, "nástupce ap. Petra", svěcený dle apoštolské posloupnosti, se "veřejně klaněl modlám, líbal korán, klaněl se rabínům v synagoze". Mohlo by Vás uklidnit, že Kristus zachraňuje ty, kteří ho uctívají duchem a pravdou a bude to on, kdo o tom rozhoduje.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

6. 4. 2010 22:46
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

Jak můžete rozumět veršům Písma jinak?

1)Ty jsi Petr(to je skála) , a na té skále založím Církev svou,a brány pekelné ji nepřemohou. A tobě dám klíče od království nebeského: Cokoliv svážeš na zemi,bude svázáno i na nebi; cokoliv rozvážeš na zemi,bude rozvázáno i na nebi. (Mat.16:18) Tímto udělil Ježíš sv.Petrovi nejvyšší moc v Církvi!

2) Pas beránky mé;..Pas ovce mé. (Jan 21: 15-17) Učinil Petra pastýřem Svého stáda-viditelnou hlavou Církve.

3)Dána je mi veškerá moc na nebi i na zemi. Jděte tedy,učte všechny národy a křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého! A učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já s vámi jsem , po všechny dny až do konce světa.(Mat.28: 18-20) Těmito slovy odevzdal apoštolům moc učit pravdám Božím,posvěcovat věřící a vést je k zbožnému životu. Zároveň tím slíbil,že bude Církev chránit a zůstane její neviditelnou hlavou. Navíc tímto myslel i jejich nástupce, neb apoštolové mezi námi nejsou,a konec světa jeanště nenastal!

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

6. 4. 2010 22:49
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

A jelikož je Ježíš Bůh, lhát ani mýlit se nemůže!

Jak tedy jinak těmto veršům rozumíte Vy,respektive denominace ke které se hlásíte?

P.S. Ke které?

0 0
možnosti
MN

Forrrest

5. 4. 2010 21:04
Re: Klasická česká neznalost souvislostí!

U křesťanů se tomu říká útok na křesťanskou ideologii (hereze), u komoušů útok na stát (vlastizrada), Stranu, dělnictvo...

Jiný rozdíl než formální označení bych v tom nehledal (no, možná snad... křesťané byli při perzekuci nepohodlných názorů o dost sadističtější).

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,38
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.