Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

vaťák

17. 4. 2011 20:07
Díky za Vaše názory

Díky za Vaše připomínky i za diskuzi. Poslední dva dny jsem byl byl doma vždy na chvíli a tak jsem nemohl v klidu reagovat. Zvláště děkuji těm, kdo diskutovali za mne ;-).

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

16. 4. 2011 20:22
Pokud existuje, má jednu zásadní vadu

nikdy pro nikoho nehnul ani prstem.

Nechá umírat lidi v hořících autech, děti padat do studní, dívá se jak někoho vraždí nebo znásilňují...RvRv

Každý z nás by v takovém případě alespoň pocítil potřebu zasáhnout. On ne!

0 0
možnosti
K

KJV

16. 4. 2011 22:06
Re: Pokud existuje, má jednu zásadní vadu

Neznám Vás, pane, ale nebyl byste první, který by protestoval, že Bůh je nesnesitelný dikátor,kdyby Vám zakázal jet s autem, které má nějaký technický nedostatek, nebo máte nějaký nedostatek, který může vést k neštěstí Vy? Kdyby Vám auto brzdil, protože vzhledem k Vašim schopnostem jedete příliš rychle, kdyby Vám přikazoval kudy máte jet, kam máte jet, kam nesmíte jet, protože tam hrozí nebezpečí?

Bůh odsuzuje násilí a zločinné jednání a je to jeho vina, že lidé tolerují nemravnost, sledují pornografii, podporují a schvalují vyzývavé sexuální jednání, tolerují a omlovají sexuální úchylky, že několikrát přistižení sexuální delikventi se mohou dále pohybovat mezi lidmi, že se trpí špatná a nebezpečná společenství ? A pak, když dojde ke znásilnění je za to odpovědný Bůh, že tomu nezabránil? To by bylo protestů, že nás Bůh nesmyslně omezuje.

     Bůh dal člověku svobodnou vůli a respektuje ji. Je také schopen napravit všechny škody, které nevinným lidem v tomto bezbožném světě vznikly. 

0 0
možnosti
B

Bobrufka

16. 4. 2011 15:34
T.Töpfer je také můj oblíbený herec, a tímhle

obratem ještě získal na mých sympatiích :-)

0 0
možnosti
K

KJV

16. 4. 2011 14:04
Nejen proč, ale i jak věřit v Boha

Dovolím si něco k tomu přidat. To, že existující vesmír převyšuje člověka ve všech směrech řádově, je pro normálního pozorovatele zřejmé a proto většina lidí říká, že věří v něco vyššího, či přímo v Boha. To je víra naprosté většiny lidí na zeměkouli a vždycky tomu tak bylo.  

Jiná víra ovšem je, že k tomuto Bohu může člověk mít úzký osobní vztah. Že tento Bůh zasahuje v jeho prospěch, že se na něho může spolehnout, že jeho život je v jeho rukách, že vše co ho potká je v konečném důsleku jen k jeho prospěchu, že je pod jeho ochranou, že se k němu může vždy obracet a Bůh ho vyslyší, že jej Bůh nikdy neopustí a.t.p. A to je víra, ke které vedl člověka J.Kristus a sám to svým životem dokazoval. Samozřejmě, že to předpokládá, že člověk se snaží Boha co nejlépe poznat, jak Bůh postupuje, co je s Božího hlediska pro člověka prospěšné, jaké prosby vyslýchá, proč je zde zlo a.t.d.   

  Taková víra pak přináší člověku užitek, klidnou a radostnou mysl a s tím i lepší zdraví a šťastnější život. 

0 0
možnosti
LV

lubanek

16. 4. 2011 14:08
Re: Nejen proč, ale i jak věřit v Boha

Stoprocentní souhlas. God bless.R^R^R^

0 0
možnosti
H

hafusak2

16. 4. 2011 10:45
Kdysi jsem slyšel argument:

"Díval jsi se někdy do nějakých hodinek? Co je tam koleček a jak jsou sestavena? Myslíš, že se ta kolečka jen tak sama od sebe udělají a sama od sebe sestaví? Přitom se podívej, kolik věcí v přírodě je mnohem složitějších, co myslíš, stalo se to všechno jen tak samo od sebe? Nemyslíš, že je vždy potřeba někoho, kdo dovede patřičné díly udělat a sestavit?" Myslím, že to není špatný argument. Co si o něm myslíte Vy?

0 0
možnosti
KV

_-1-_

16. 4. 2011 11:22
Re: Kdysi jsem slyšel argument:

Myslím si, že ani neznáte správný význam slova argument.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

16. 4. 2011 10:43
Skvělé

Věřící jsou nejlepší a kdo jim nevěří je blbec a ignorant popírající základní fakta (bibli).

ps - věřící je myšlen ten, kdo věří v toho jediného správného boha (tm) ostatní jsou náboženští blouznivci co sešli ze správné cesty.

0 0
možnosti
VF

vaťák

16. 4. 2011 21:09
Re: Skvělé

To je Váš výklad. Já nic takového nenapsal.

0 0
možnosti
MV

marka40

16. 4. 2011 8:28
Je to tak.

:-)

0 0
možnosti
S

susta

15. 4. 2011 22:51
Zajímavé

jak se nám role a pojmy obrací. Dnes by to mělo být obráceně, protože věřící jsou vlastně "nevěřícími". Nevěří, že je vesmír starý 14mld. let, nevěří že uhlíkovou metodou se dá poměrně přesně určovat stáří, nevěří, že prvotní látky pro vznik života mohly tvořit jednoduché buňky samy, nevěří, že vrstvy sedimentů vznikaly časem a ne při potopě před 6000 lety, nevěří že životních forem bylo na začátku vývoje méně a druhů přibývalo..atd.atd. Tak mi sakra vysvětlete, kdo je tu ten nevěřící Tomáš????

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 4. 2011 0:03
Re: Zajímavé

Ne všichni křesťané jsou bibličtí fundamentalisté tvrdící, že je Země stará 6000 let a podobně.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

15. 4. 2011 22:30
:::

"Proč věřím? Protože se mi chce a protože pro to mám dostatek důvodů."

 A ten dostatek důvodů to je jen ten jeden, že se vám chce, nebo máte ještě nějaké další? (pokud možno konkretizovat)

0 0
možnosti
S

susta

15. 4. 2011 22:43
Re: :::

důvody jsou na snadě: kromě "chci" ještě taky věřím, tuším, myslím si, doufám, chtěl bych aby to tak bylo, cítím to tak, jinak to být nemůže, v době železné to tak někdo napsal tak to platí a dalo by se pokračovat... Stačí???;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

15. 4. 2011 22:04
Děkuji Vám za zodpovězení otázky

Jsem ateista a mnohokrát jsem si říkal, proč vlastně (někteří) lidé věří v Boha. Teď už vím, proč jsem nemohl nalézt odpověď - hledal jsem v tom něco racionálního a oni přitom věří, protože se jim prostě chce...

0 0
možnosti
S

susta

15. 4. 2011 22:14
Re: Děkuji Vám za zodpovězení otázky

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,37
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.