Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Pěkný. dal jsem karmu.

0 0
možnosti
JM

Ne, pane kolego, oba jsou naplnění nenávistí. Oba se snaží odstranit lidi jiné víry. Jeden ze strachu, druhý z touhy po odplatě. Vašemu kázání se raději vyhnu.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že vymezení je nutné. Nemáte už pravdu v tom, co jste napsal tady v diskuzi, že islamista spoléhá na to, že mu v duchu nějaké pseudolásky (to já fakt ale nevím co je) ustoupíme.  Tak snadný to bohužel není. Terorista půjde i přes velmi jasný vymezení. Chápe totiž úplně jiným způsobem dobro x zlo. A dobro je právě jít přes vymezení a zabíjet. Klidně i sebe. Nemá potřebu spoléhat na to, že mu ustoupíme. A celkově ten problém a jeho cesta k řešení není tak jednoduchá jak si maluje IVČRN. Či možná spíše jak to pan Konvička svým příznivcům v této chvíli prezentuje. Já vás tak úplně neodepsala jako Katarina Marušinková, ale na druhou stranu.....tak nějak jsem si myslela, že vy opravdu chápete rozdíl, mezi bojem proti terorismu a výchovou dětí :) A ono ne :)

0 0
možnosti
KM

Tak tímhle jste se u mne nadobro odepsal. Křesťan, který má být už ze své funkce pastora propagátorem lásky, se nechá vtáhnout vlnou lží a populismu do víru islamofobie. No paráda. Rv

0 2
možnosti
VF

Když jsme s manželkou vychovávali naše dva syny, tak jsme jim čas od času museli říci rozhodné ne, a dělali jsme to právě proto, že jsme je měli rádi. Lásku nechápu jako neustálé ustupování. Její součástí je i jasné vymezení mantinelů. To je třeba i ve společnosti. Islamisté spoléhají právě na to, že jim v duchu pseudolásky ve všem ustoupíme.

7 0
možnosti
MK

R^Dobrá pozvánka; Brňané, ukažte se, co si myslíte o islámu! Máte dobrou příležitost to těm lenivým Pražákům na dálku natřít! Přeji hojnou účast a poklidný průběh.

1 0
možnosti
VS

Jeden by si myslel, že máme více možností.

3 0
možnosti

to byste chtěla moc. vyberte si jednu škatulku a hups do ní ;-D

0 0
možnosti
TM

T94o34m62á67š 86M16a96l31ý

13. 2. 2015 12:17

Pastore, děkuji. Vaše slova  by měl číst každý člověk v této zemi.

10 0
možnosti
LN

...do brna nejedu...ale v praze na staromáku jsem byl...a pokud mohu....doporučuji si tam zajít...

10 0
možnosti
Foto

P59e50t80r 18H83a92n54n64i48g

13. 2. 2015 11:12

Velice moudrý a nakonec i nekomfliktně milý názor člověka, který jako pastor a znalec náboženství ví, o čem je řeč. Zástupný problém totiž není v tom islámu samotném (znám mnoho příjemných a dobrých lidí - muslimů, zvláště z Indonésie),ale v jeho možné nebezpečné interpretaci, problém je v postoji našich a nejenom našich médií k tomuto problému a okamžitým hloupým nálepkováním. To i člověk, který je velice tolerantní k různým náboženstvím, jako např. já, se musí zamyslet a přidat se na tu či onu stranu a kampaně médií určí, že rozhodně na jinou, než čtenářům doporučují. Už zase bohužel platí "Lže jako když tiskne", jak už jsem o tom napsal ve svém blogu: http://hannig.blog.idnes.cz/c/446873/Veritofobie-nasi-verejnopravni-televize.html

11 0
možnosti
OK

Víte, které náboženství má ve svaté knize příkaz, aby byl zabit každý, kdo uráží Boha? Islám to není. Jsou to židovské a křesťanské náboženství.

Samozřejmě vidíme, že v křesťanských zemích se takovýto radikalismus neobjevuje. Posuneme-li se však o pár století zpět, nebudeme se stačit divit. Samozřejmě je pravdou, že tehdy křesťanům nikdo nedodával semtex či kalašnikovy.

1 16
možnosti
OK

Narodil jste se zde, jste tedy apriori cennější než ti, kteří se narodili v jiných místech světa.

0 9
možnosti
VF

Tak to jsme se vůbec nepochopili.

6 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,34
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.