Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Díky!/ Jednoznačný souhlas! Dnes už není podstatné členství v KSČ. Důležitější je charakter člověka!!! Tako budu volit Petra Pavla!

:-)

8 2
možnosti
Foto

Karma, jak jinak.

Členství v KSČ vyčítají panu generálovi příznivci Andreje Babiše, člena KSČ a spolupracovníka StB. 2:1 pro Babiše.;-D

12 3
možnosti
JW

Možná i babišáci, ale pořád je slternativa...

0 0
možnosti
RS

Pěkně jste to napsal a do poloviny článku jsem s Vámi i souhlasil. Nemohu ale přejít tu pasáž, kde píšete, že se generál ke své minulosti hlásí a že ji nezakrývá. Nesouhlasím. On ji bagatelizuje ! Nebyl to prostý člen KSČ který tam vstoupil kvůli dětem, práci nebo škole. Vstoupil tam z přesvědčení, kádroval spolužáky na VVŠ, předsedal základní organizaci, stal se rozvědčíkem vojenské kontrašpionáže atd. To není mladická pomýlenost. A že byl ve velení NATO ? Tím hůř. Ono se moc neví, že NATO už nikoho neprověřuje, berou toho koho daný stát nominuje a prověrku nechává na příslušném státě. A tady je další nesrovnalost. Jak mohl pan generál projít po revoluci prověrkami v armádě ? Tu museli opustit důstojníci s mnohem menšími bolševickými škraloupy.

13 13
možnosti
Foto

"A že byl ve velení NATO ? Tím hůř."

Přesně. To je to, co lidem jako vy na něm nejvíc vadí. "NATO."

To komunisté a prorušti kolaboranti stále nemohou skousnout.:-)

13 4
možnosti
JK

Autore...a proč jste byl pro StB tak zajímavý? Určitě ne jen proto, že jste studoval VŠ. Každý takovou nabídku od StB neměl.

2 7
možnosti
VF

Můžeme se sejíta rád si o tom s Vámi popovídám. Pokud jste tu dobu zažil, tak určitě víte, že aktivní členové církví byli soudruhům podezřelí. Takže to nejdříve zkoušeli po zlém (dva výslechy v době mých státnic) a pak, když neuspěli, zkusili mazat med kolem huby a slibovat výhody. Takže Vás zklamu, žádná senzace...

11 0
možnosti
IS

Jedno přísloví praví, že kdo chce koně bez chyb, musí se obejít bez koně. Pokud bude v druhém kole Babiš vs. Pavel nebo Nerudová, je to jasná volba. Mentálního Zemana na dalších 5 let by tahle země nemusela rozdýchat.

7 0
možnosti
Foto

Zvolit Petra Pavla prezidentem je velmi pragmatický tah. Vyloučí se tím možnost, že by se v budoucnu mohl stát tváří českého majdanu.

4 3
možnosti
JW

Tak samotné členství není až tak klíčové. Je třeba brát v úahu i okolnosti. Teď se ale dostáváme do situace, že rudá knížka je nezbytný kvalifikační předpoklad pro funkci prezidenta, a to 32 let po Listopadu. Pávek samozřejmě lže, když tvrdí, že ho ten krok mrzí, a nikdo soudný mu to nemůže věřit. Kdyby ho neudělal, neměl by kariéru, která mu nakonec slouží jako katapult na prezidenta. Opravdu si myslíte, že by nevstoupil a obětoval související funkce? Prostě další z řady lhářů pretendujících na Hrad. Pro mě je nepřijatelnou motivací ke vstupu kariérismus jako takový. Mezi ambicí dělat rektorku a dělat komunistického lampasáka a rozvědčíka je ale pořád propastný rozdíl. On se dobrovolně dal do organizace, jejímž cílem bylo potlačovat a zabíjet nepřátele Kremlu, a to v situaci, kdy byla republika okupovaná rusáky a kdy armáda byla přípravena střílet do demonstrantů ať už u nás, nebo v Polsku. Přísahal věrnost komunistické straně a bohužel se ho nikdo neptal, jestli zradil přísahu, nebo je jí stále věrný. Nemluvím o tom, že takoví jako on dělali peklo z života pod hrozbou vězení odvedených kluků, kterým lili do hlavy komunismus a připravili je o rok či dva života. STBák je totéž v modrém, tedy takév červeném a já se cítím jako mezi mimozemšťany. Ještě že naše komunisty a STBáky prolezlá generace zanedlouho vymře, o zlepšení kvality voličů si ale iluze nedělám, mají rádi lháře.

4 9
možnosti
PS

P80e45t71r 17S70o43u70č17e49k

13. 1. 2023 10:02

R^

Jen bych dodal, že nešlo o pouhé samotné členství bez funkce.

0 0
možnosti
OB

. . . inu komunisti mi vadí. A každý měl stranickou povinnost informovat nahoru, výš. Takže v podstatě u obou stejné (neřeším povinnost dávat služební zprávy z cest do kapitalistické ciziny. Tedy nejen. Z každé zahraniční. Leč jeden byl rodinou vychován na základě služebních řádů Zákl. 1.1. a druhý v byznyse ...

Z neznámých důvodů ze mne první rok ZVS po absolvování ŠDZ V Popradu udělali "absika" a přemlouvali ke vstupu. Odmítl jsem... Druhým rokem jsem byl v květnu povýšen (byl jsem nesvazák..) do hodn. ppor. a opět lákán. NE. A tak jsem jen posílil svůj odpor k zeleným mozkům (rok jsem mezi nimi byl) výjimku u mne mají piloti a specializovaný tech personál. A protože dodnes nikdo nenahlásil, že by AB někoho v civilu napráskal, má ten u mne přednost před PP jenž podléhal oněm voj. řádům a jeho tatík doma vyžadoval jistě zelené mléko a před vstupem do vany si lepil metály leukoplastí na hruď . . . Citace z povídky Š&G . . . :-)

Slunce v duši spoluobčané. Dodnes partajně neorganizovaný státní rentier, celoživotní servisní technik s ÚSO a spokojený . . .

1 5
možnosti
Foto

A co ROH, SČSP, ČSM, SSM? Nic? ;-D

1 1
možnosti
JV

Ředitel Národního divadla Jan Burian byl taky komunista. Vadí to někomu? Tehdy stačilo nepodepsat a student hned vylítl od zkoušek. Pak stačilo podepsat a opravná zkouška už byla jenom formalitou. Horníci a hutníci takové dilema neměli. Ti neměli proč někam vstupovat.

1 1
možnosti
JW

Jakou školu jste to studoval? Taky rudý lampasák?

4 1
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,38
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.